Arild Andersen Group – fantastisk, norsk jazz på øverste, internasjonale hylle: Dette er etter alle mål helt utenom det vanlige! Det må bare oppleves. Den muligheten får du lørdag 27. juli på jazzhotellet!

En ny norsk supergruppe har sett dagens lys. Etter to suksesskonserter på norske festivaler 2018 (Vossajazz og Dølajazz, utsolgt på begge) bestemte mesterbassisten Arild Andersen å arbeide videre med dette bandet, parallelt med sin tiårsjubilerende trio. ARILD ANDERSEN GROUP kaller han bandet, der han har valgt ut noen av sine absolutte favorittmusikere i den yngre generasjonen:

Marius Neset, sax. Han har gjort en kometkarriere både som saxofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergens Filharmoni og KORK (Kringkastingsorkestret). Hans unike spillestil kan raskt gå fra tight og rytmisk komplex til myk og inderlig vakker.

Helge Lien, piano. Hans delikate pianospill, som finner inspirasjon i Bill Evans lyriske, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har gitt ham internasjonalt ry. Han medvirket nylig på EST Symphony-prosjektet og har gitt ut ni album med sin trio.

Håkon Mjåset Johansen, trommer. Har spilt mye med Trondheim Jazzorkester men også med Bugge, Molvær, Motif og masse av andre band. Sist med Hegge som vant Spellemannprisen 2018.

Arild Andersen selv, bassisten med den varme tonen, kan virkelig kalles en legende.

Stilskapende, mangesidig og med stort internasjonalt navn. Allerede i 1967 begynte han å spille med Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen. Årene deretter spilte han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell og mange, mange andre. På 80-talet startet han sitt legendariske band Masqualero med Jon Balke, Nils-Petter Molvær, Jon Christensen, og Tore Brunborg. I senere år kan nevnes samarbeid med blant annet Tomasz Stanko, Pat Metheny og Tommy Smith.

Han har gitt ut 22 album i eget navn på ECM. Hele diskografien er et stykke levende jazzhistorie. Men framfor alt er han fast forankret i nåtiden, og hans enorme spilleglede og kreativitet kombineres med en utsøkt teknikk. Dessuten komponerer han fantastisk musikk, og det meste av repertoaret  i Arild Andersen Group består av Arilds låter.  Mer info på www.arildandersen.com.

Sitat fra livemottakelser for dette bandet:

«Det er ganske utrolig at en kvartett med fire individualister, fire musikere på øverste toppnivå, klarer å spille så vanvittig samstemt, som om de var en eneste felles musikalsk organisme…. Dessuten hadde vi sjefen for kvartetten, Arild Andersen, som virkelig ga sitt publikum noen magiske opplevelser på bassen, der han sto bøyd over instrumentet med et bredt smil og skuldrene litt oppheist av ren skjær begeistring.»
Live Sætre, Dagningen (fra Dølajazz)

«Det kan skuldast alderen, men underteikna slit med å hugsa ein betre opningskonsert. Snakk om å setja standarden!»
Nils Kvamsdal, Avisa Hordaland, Rubrik: «Makelause Andersen» (fra Vossajazz)

Foto: Bjørn Nørstegård


CANAL STREET 2019 – foreløpig line-up

Onsdag 24. juli

Merdøkonserten: Vamp
Kirkegårdskonserten: Kari Bremnes
Bankgården: Kamelen
Jazzhotellet Clarion: Rymden (NO/ SE) – Bugge Wesseltoft, Magnus Öström, Dan Berglund

Torsdag 25. juli

Hovedscenen Sam Eydes plass: Halie / Black Debbath / Gåte / deLillos

Fredag 26. juli

Hovedscenen Sam Eydes plass: Luke Elliot (US) / Phil Bates performs ELO music (UK) / Boney M feat. Liz Mitchell (Jamaica/UK)

Lørdag 27. juli

Pollenkonserten: I am K / Andrew Ripper / Razika / Vazelina Bilopphøggers / ISÁK / OnklP / Nico & Vinz
«Roser & Tistler» country i Bankgården: Country Heroes / The Northern Belle
Jazzhotellet Clarion Tyholmen: Arild Andersen Group – Arild Andersen, Marius Neset, Helge Lien, Håkon Mjåset Johansen

BILLETTER FINNER DU HER!