I am K – fascinerende og vakker elektronisk pop fra Kristiansand til Pollenkonserten 27. juli.

– Vi var kanskje ikke de flinkeste og kuleste, så vi fant sammen for å spille musikk. Den skulle ikke være vanskelig og flinkis, men uten rammer og bare fin. I starten var ideen vår å covre elektronisk musikk – med vanlige instrumenter!

Lovordene hagler over I am K etter albumdebut og festivalsommeren 2018, hvor de blant annet spilte på Skral.

Bandet het først Kelvin, men droppet navnet da de fant ut at det var et engelsk og større band som het det samme. Så ble det I am K – som står for I am okay. Og okay ble det: Fra erklæringen fra britiske Clash Magazine – som etter å ha hørt I am K på showcasefestivalen Spot i Danmark i 2016 skrev at bandet ville komme til å lage en «Europe wide hit record» – via å vinne oppvarmerjobb for ZZ Top i Polen samme år, hele veien fram til at I am K innledet 2018 med å vinne den såkalte Vestlandssatsinga i slutten av februar.

Våren 2018 slapp de så debutplaten «Humans». Bandet hadde først tenkt å gi ut debuten selv, men ble signert på bergensselskapet Apollon Records. Fine anmeldelser ble etterfulgt av en travel festivalsommer i spennet bluesfestival i Skånevik og Malakoff-rock, til Mablis og Skral Festival.

Bassist Brynjar Blomvik er fra Ålesund, gitarist Nicholas Van Eck er fra Sande, keyboardist Torstein Lauvvik Ørland er fra Tananger men jobber som lærer ved Skeisvang videregående og bor i Haugesund, trommeslager Daniel Hinderaker har opphav i Flekkefjord, mens Oda Ulvøy er vokalist fra Kongsberg.

Nå er de å regne som etablerte popartister, og kommer til Canal Street og Pollenkonserten lørdag 27. juli. Det blir fett!

Foto: Tobias Hole Aasgaarden


CANAL STREET 2019 – foreløpig line-up

Onsdag 24. juli

Merdøkonserten: Vamp
Kirkegårdskonserten: Kari Bremnes
Bankgården: Kamelen
Jazzhotellet Clarion: Rymden (NO/ SE) – Bugge Wesseltoft, Magnus Öström, Dan Berglund

Torsdag 25. juli

Hovedscenen Sam Eydes plass: Halie / Black Debbath / Gåte / deLillos

Fredag 26. juli

Hovedscenen Sam Eydes plass: Luke Elliot (US) / Phil Bates performs ELO music (UK) / Boney M feat. Liz Mitchell (Jamaica/UK)

Lørdag 27. juli

Pollenkonserten: I am K / Andrew Ripper / Razika / Vazelina Bilopphøggers / ISÁK / OnklP / Nico & Vinz
«Roser & Tistler» country i Bankgården: Country Heroes / The Northern Belle

BILLETTER FINNER DU HER!

Del på: