Vi inviterer til en herlig ny opplevelse på Canal Street: velkommen til swingende konsert med Hot Club de Norvège & maritim jazzpiknik på Bratteklev Skipsverft!

Et fantastisk sted med historisk sus og sjarm, på Tromøysiden midt i vakre Galtesund – en liten båttur ut fra byen. Her blir det konsert, piknik og servering, omvisning, bademuligheter og alt det som er så typisk Canal Street.

Hot Club de Norvège

String Swing-gruppa har norsk rekord i utholdenhet. I 2019 feirer de 40-årsjubileum!

Hot Club de Norvège

For 40 år siden tok tre musikerne – to gitarister og en bassist – for første gang med seg instrumentene sine ut på gata og satte seg til å spille. De vakte fort oppsikt med sitt virtuose spill og fikk penger i hatten. De hadde øvd seg lenge på å spille sigøynermusikk i tradisjonen etter den belgisk-franske maestroen Django Reinhardt (1910-1953). Året startet de Django-festivalen, på 70-årsdagen for Reinhardts fødsel. Trioen ble en kvartett, kjent som Hot Club de Norvège.

Jon Larsen startet også plateselskapet Hot Club Records og har blant annet utgitt samlede verk av Robert Normann, Norges beste gitarist gjennom tidene. Selv har Hot Club de Norvège utgitt eller bidratt på mer enn 30 plater. Mest kjent er deres medvirkning på Lillebjørn Nilsens låt «Tanta til Beate». Nilsen hørte dem på gata. Han la en musikkassett i hatten deres, og et brev der han ba dem komme til studio. Resten er historie. Hele Norge har hørt disse linjene:

Og når posen er tømt og duene har rømt så går hun hjem igjen. Og finner fram sin gamle grammofon. Den sveiver hun opp og svinger sin kropp til tonene. Og syns at: «Jazzen gikk i dass etter Django Reinhardt!»

Hot Club de Norvège er et av Norges hotteste liveband, og er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. De regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og et helt unikt sound. De har samarbeidet med alle de store innen genren, fra Stéphane Grappelli til Jimmy Rosenberg, foruten artister som Vertavokvartetten, Nigel Kennedy, Angelo Debarre og Ulf Wakenius.

Gruppa består av Jon Larsen (gitar), Finn Hauge (fiolin og munnspill), Per Frydenlund (gitar) og Svein Aarbostad (kontrabass).

Bratteklev Skipsverft

De fredede eiendommene på Bratteklev er en viktig del av den maritime kulturarven i Arendalsområdet. Skipsverftet er det best bevarte skipsverftet fra treskipstiden langs Skagerrakkysten, og anlegget representerer både den typen teknisk/industriell virksomhet og kombinasjonsdrift som var vanlig på Sørlandet.

Området der skipsverftet nå ligger ble i 1860-årene kjøpt av kaptein O.B. Sørensen som etablerte skipsverftet. Med gården som base drev Sørensen rederi, islandsfiske og sel- og hvalfangst. På eiendommen ble det drevet dampsag, høvleri, trankokeri, trelasthandel og skipsverft. Det ble også oppført et staselig våningshus i sveitserstil. På skipsverftet ble det bygd 10 seilskip og fire dampskip. D/S Otra, det siste tredampskipet, ble sjøsatt i 1924. Bratteklev har vært benyttet som vedlikeholdsverksted og opplagshavn for rederiet helt opp i 1980-årene. Mer info og bilder finner du på www.bratteklevskipsverft.no.


CANAL STREET 2019 – foreløpig line-up

Onsdag 24. juli

Merdøkonserten: Vamp
Kirkegårdskonserten: Kari Bremnes
Hiphop i Bankgården: Kamelen
Jazzhotellet Clarion: Rymden (NO/ SE) – Bugge Wesseltoft, Magnus Öström, Dan Berglund

Torsdag 25. juli

BarneStreet på Kanalplassen: Bare Egil Band
Hovedscenen Sam Eydes plass: Halie / Black Debbath / Gåte / deLillos
Jazzhotellet Clarion: Dream – Paolo Vinaccia, Eivind Aarset, Ståle Storløkken
Bokbad & konsert i Bankgården: Levi Henriksen og Babylon Badlands

Fredag 26. juli

Bratteklev skipsverft: Hot Club de Norvège
Hovedscenen Sam Eydes plass: Luke Elliot (US) / Phil Bates performs ELO music (UK) / Boney M feat. Liz Mitchell (Jamaica/UK)
«Headbangers’n’Mash» hardrock i Bankgården: Camp Abby / Rockebandet Ændal

Lørdag 27. juli

Pollenkonserten: I am K / Andrew Ripper / Razika / Vazelina Bilopphøggers / ISÁK / OnklP / Nico & Vinz
«Roser & Tistler» country i Bankgården: Country Heroes / The Northern Belle
Jazzhotellet Clarion Tyholmen: Arild Andersen Group – Arild Andersen, Marius Neset, Helge Lien, Håkon Mjåset Johansen

BILLETTER FINNER DU HER!

Del på: