Gjensyn med Nico D: ikke mange norske reggae-artister kan skryte på seg å ha blitt lista som nummer én på Jamaica. Trolig er Nico D den eneste! Nå kan han også skryte over å ha spilt på Canal Street to år på rad.

Egentlig heter han Nicolas Albert Holter, og på norsk grunn mest kjent for sitt tette samarbeid med Admiral P, og «sound systemet» Jah Ark Manifest, med Daniel «Lion» Midtskogen.

Solodebuten kom i 2003 med singelen Legaliser, mens debutalbumet Coming in from the cold, først kom i 2012. Imens har Nico D lagt gjestevers på ulike låtsamarbeider, blant annet Casts Kela, El Axels Muevelo, Morgan Suleles Datt ned fra himmelen og Nasty Kutts Se deg for.

I dag sjonglerer Nico D smidig mellom norsk og internasjonal karriere, og er å finne syngende over flere spor fra ledende produsenter på Jamaica. I 2016 ga han ut både ut mikstapen Inna Dubplate Style, og presenterte sitt ambisiøse prosjekt, Stormøye-trilogien: Han smiler, Han fortviler og Han lever. I 2018 kom hans siste singel Money Come My Way.

Nico forteller at målet med trilogien er å ta med lytteren inn i stormens øye:

– Der kan man betrakte, og forhåpentligvis kjenne seg selv igjen i, livets mange stormer slik jeg har opplevd dem. Fra den reneste glede. Til den dypeste sorg og fortvilelse. Og tilbake til troen og håpet. Alle livets sider er der, og jeg ønsker å ta deg med på min reise. Som tittelen tilsier, representerer det første kapittelet Han smiler tilværelsens gode sider. Kjærlighet, frihet og takknemlighet er stikkord her, og jeg håper jeg kan trigge dansefoten, men også få deg til å tenke litt. Gjøre deg glad, men også tankefull og reflektert. Da er målet nådd.

Billetter til Pollenkonserten finner du her.

Del på: