Da var eventyret i gang! Canal Streets gateparade er startskuddet for sommerens vakreste eventyr i Arendal, og i år var det ekstra mange som hadde møtt opp både for å spille og se på.

Dirigent Dag Jonssen måtte holde styr på ca. 30 gardister i tillegg til de sedvanlige ivrige lokale musikantene i alle aldre som bidrar hvert år. De hadde vært i bryllup hos en av de faste musikantene, og i bryllupspresang ble de en dag til for å bli med i paraden.

Det var god stemning og varme – blant folk i byen, musikanter og værmessig. Gatene ble fulle og når paraden stoppa på de vanlige plassene dro Dag med seg tilskuerne i allsang. Både turister og fastboende koste seg i varmen i de helt fulle gatene.

I år måtte de gå seks i bredden og de flotte paraplydamene førte an. Da paraden nærma seg Poppes plass ble det stadig trangere, men de fikk alle musikantene inn på den lille plassen. Der fikk Dag Jonssen en flaske vin for lang og tro tjeneste for Canal Street. Den ble overlevert av Frode Olsen som er fast trommeslager i paraden.

Jazzbrønsj med The best of James Bond med the best Brass band

Tradisjonen tro leverte Indre Torungen Brassband årets første jazzbrønsj under kyndig og engasjert ledelse av Lars-Bjørnar Strengenes. De er utrolig dyktige og drevne musikere som har vært med på flere konkurranser. Poppes plass så var så tettpakka av blide og feststemte folk at de som skulle med ferja nesten fikk problemer med å komme seg forbi. De spilte variert musikk med hovedvekt på ulike stykker fra flere James Bond-filmer.

Tekst og foto: Bjørg Fossli
Foto: Elin Solbø Sunnarvik og Marius Holthe Riis