Det er vel få scener Kari Bremnes passer bedre på enn en kirkegård. Ærbødig, høytidelig og stemningsfull.

Både artist og omgivelser fordrer til ettertanke og refleksjoner, og publikum lar seg villig lede gjennom både sorger og gleder fra Kari Bremnes historier. Og de er det mange av. Ikke bare musikalsk, men også gjennom små anekdoter fra oppvekst, voksenlivet, familieforhold og kjærligheten. Med en hjertevarm og «nedpå» humor tar hun publikum med på en reise, og du kan se menneskemassen gynge forsiktig med nedover benkeradene, den ene låten mer fengslende enn den forrige. Publikum er fullstendig henført, ja, rett og slett betatt.

Kari Bremnes tar godt vare på «sine» folk. Hun er personlig, hjertevarm, morsom og ekte. Det er gjerne ikke uten grunn at denne konserten var den raskest utsolgte kirkegårdskonserten i Canal Streets historie. Fansen til Kari Bremnes er lojale, ekte og genuine.

Jeg vet ikke om det skyldes den siste tidens medieoppslag om nordmenns (frekke) pratevaner på konserter, men på Kari Bremnes’ konsert var det nesten helt stille. Alt fokus lå på felles og gjensidig musikkglede – en helt magisk opplevelse på festivalens første kveld.

Foto og tekst: Mona Hauglid
Toppbildet: Gro Kals