Det ble bevegende rytmer og god stemning sammen med Lo CopaPan Ensemble på jazzbrønsj på Poppes plass i dag. I flott solskinn kunne den italienske kvintetten by på ulike fengende jazztoner til et sommerstemt Arendal.

Gjestene ved de nærliggende restaurantene fikk sammen med et titalls publikummere og de mange forbipasserende oppleve amerikansk swingjazz, gypsyjazz og bossanova på sitt beste.

Ledet an av forrykende Anais Drago på fiolin og forførende Fiorenza Tumiatti på vokal, spilte Lo CopaPan Ensemble blant annet «Czardas» og «That Man». Gitaristene Giacomo Lamura, Oliver Crini ga, sammen med Viden Spassov på kontrabass, sine solide bidrag.
Kvintetten viste også at de evnet å til passe seg stedene de gjester da de oversatte og fremførte sin versjon av «Sommernatt ved Fjorden» på italiensk. I tillegg spilte ensemblet sin egen variant av Britney Spears’ «Toxic» (!) før de avsluttet med «The Devil went down to Georgia» til varm applaus fra publikum.

PS: Lo CopaPan Ensamble spiller også kl 19 på Tyholmen i kveld – vel verdt å ta turen dit for en svingende middag med kvintetten fra Italia!

Tekst: Marie G. Eide
Foto: Elin Solbø Sunnarvik

Del på: