Torsdagskvelden på «jazzhotellet» (Clarion Hotel Tyholmen) får en heidundrende frisk start i form av det musikalske fyrverkeriet som kaller seg Lo Copapan Ensemble, frontet av fiolinist Anais Drago. Med seg har hun Fiorenza Tumiatti (vokal), Giacomo Lamura (gitar), Oliver Crini (gitar) og Viden Spassov (kontrabass).

Bandet åpner med «Autumn Leaves» – i svært sommerlig utgave! For her er det swingende toner! Mesterlig syngende fiolin fra Anais Drago, og med en herlig gitarsolo fra Oliver Crini.

En herlig brasiliansk bossa fyller deretter rommet – og krydret med buespillt kontrabass og fiolin får den straks et eksotisk og litt uvant, men å, så lekkert fransk-latin preg.

Neste låt er en gammel gresk folketone kalt «Misirlou». Jeg synes straks det er noe kjent med den, og jovisst, dette er jo samme låt som «Miserlou», en 60-talls surf-rockehit av den nylig avdøde Dick Dale! Men her får vi den i en tapning som er unektelig nær sine geografiske røtter.

På Dizzy Gillespie-låten «A Night In Tunisia» får vi høre en flott vokalprestasjon av Fiorenza Tumiatti. Bandet hopper lekende lett over i en bossa-låt, «Mas Que Nada», før de kaster seg over gode gamle Duke Ellington med «It Don’t Mean a Thing If It Ain’t Got That Swing». Publikum digger det og jubler!

Og så til… Britney Spears? Hørte vi riktig? Joda! Pop-hiten «Toxic» får sin flotte Copapan-innpakning, og lytteren skulle nesten tro det var SLIK den var ment å være!

Dette var moro! Så uhøytidelig, så lekent – og samtidig fremført med så tydelig respekt for genrene de plutselig finner på å svinge – eller swinge – innom, gjerne midt i en låt!

Avslutningsvis får vi en nydelig versjon av Ketil Bjørnstads «Sommernatt ved Fjorden». Det er en vakker låt fra før, og det å plutselig høre en låt skrevet ved Hagefjorden i Tvedestrand sunget på klingende italiensk…for å si det på arendalsk: «Å du, å duuu, det hærre va fint!!».

Som ekstranummer klinker de til med «The Devil Went Down to Georgia», et forrykende stykke bluegrass gjort kjent av Charlie Daniels Band i 1979. Dette ble en flott konsert og glimrende «oppvarming» til Hot Club de Norvège senere ikveld!

Tekst: Trygve Knudsen
Foto: Birgit Fostervold

Flere bilder på flickr:


2019 - Lo Copapan Ensemble