Dag to på talentscenen UnderStreet foregikk på Teaterplassen, og ble preget av sterke og såre stemmer med gitar og gladpop.

Tiril Tømte

Tiril Tømte (foto: Mariel D. Johnsson)

Tiril Tømte (foto: Mariel D. Johnsson)

Tiril har skrevet egne sanger og drevet med musikk i sju år allerede, men har nettopp begynt å skrive tekstene sine og synge på norsk. Hun utleverer seg selv og sine tanker og følelser med en var, men sterk stemme. Hun skriver feks om redselen for å bli forlatt.

Leila

Leila (foto: Mariel D. Johnsson)

Leila (foto: Mariel D. Johnsson)

Leila Nilsen er fra Kristiansand og henter inspirasjon til sangene sine fra ulike sjangere som rock og klassisk i tillegg til noen ulike dataspill. Ho sitter alene og sårbar på scenen med en elektrisk gitar. Hun synger på engelsk med tydelig og god uttale. Det er lett å høre hva sangene handler om. Et av budskapene hennes er at det er altfor mye egoisme rundt omkring. Vi må begynne å tenke mer på hverandre og mindre på oss selv. Etter et par sanger setter hun seg også til piano.

Andreas Loinsworth

Andreas Loinsworth foto: Mariel D. Johnsson)

Andreas Loinsworth foto: Mariel D. Johnsson)

Andreas treffer alle som er tilstede med intensitet, sterke tekster og nydelig stemme. Han forteller om hvordan det er å ligge inne i flere år med depresjoner, ha en god venn som tok livet av seg på grunn av at han gikk ut av skapet og hadde tilgang til dop. Og hvor heldig det var at han selv ikke hadde tilgang til dop når han gjorde nettopp det samme. Publikum levde seg inn i tekstene, ble rørt og var også med på de funky rytmene. Det var mye musikk fra en enkelt artist med gitar.

car.pool

car.pool (foto: Mariel D. Johnsson)

car.pool (foto: Mariel D. Johnsson)

car.pool er et band med seks medlemmer, Ida Sofie Laland på vokal, Jonas Verlo på trommer, Olav Hanem på bass, Ole-Petter Ålgård på keys, Torfinn McKenzie Juva på bassgitar og Eirik Lindtner på gitar. De er en skikkelig gladgjeng som får folk til å smile og svinge seg til rytmene. Musikken er en blanding av pop, rock og indie.

Som vanlig er jeg sjeleglad for at jeg slipper å avgjøre hvem som var best av de ti deltakerne på talentscenen i år, men jeg er sikker på at jeg ser og hører mye mer av alle sammen fremover.

Tekst & foto av juryen: Bjørg Fossli
Foto: Mariel D. Johnsson