Sommer er å sitte på asfalten på Poppes plass og kjenne sommervarmen og en liten bris i håret. Sommer er å se mennesker som koser seg med musikk og små jenter danse til rytmene. Sommer er Lillegaard Trad Band som spiller de samme gamle og gode melodiene som svinger og får både små og store til å lytte, bevege seg og smile.

Gruppa består av Tor Flaa på vokal og trompet, Dag Jonssen på vokal og trombone, Marek Derdowski på trommer, Ole Johan på gitar og Jostein Hetland på piano.

Lillegaard Trad Band har spilt på Canal Street i mange år! Tor Flaa forteller om at de i noen år ble gitt i oppdrag å spille på gamlehjem, og det gjorde alltid et sterkt inntrykk da de spilte for eldre som var med og sang på de gamle gode slagerne med tårene trillende ned kinnene. De lurte riktignok på om de skulle ta det med tårene som et hint om kvaliteten på spillinga, men gjorde det heldigvis ikke – de er fortsatt med, og det er mange som setter pris på det! De spiller god gammeldags New Orleans-jazz til ære for Canal Street, men også andre sjangre.

Tekst & foto: Bjørg Fossli