Lyden av tre musikalske stormakter slått sammen. Vårt første jazzslipp er helt utrolig fascinerende og noe helt utenom det vanlige. Vi presenterer dem live!

Amgala Temple er lyden av tre musikalske stormakter slått sammen. Resultatet er overveldende – spontanitet og disiplin, improvisasjon og klarsyn – blandet sammen med ambisjon om å skape noe sublimt og nytt. Sammensetningen av Lars Horntveth, Amund Maarud og Gard Nilssen er en våt drøm for musikkjennere. På hver sin kant har de vært definerende i norsk musikkliv, som soloartister og bandledere i et uttall sammenhenger, det være seg Jaga Jazzist, Susanne Sundfør, Todd Terje, Morudes, Bushman’s Revenge, a-ha eller Gard Nilssen’s Acoustic Unity.

Men Amgala Temple låter ikke som noen av de ovennevnte. Medlemmenes interesse for nye og gamle lyder og deres gjensidige respekt for hverandres talent var sentralt i å skape det musikalske rommet – et sted de kunne boltre seg fritt, med ekskursjoner i nye soniske landskaper der det som skjer, kan og bør skje. Debutalbumet ble spilt inn i Oslo Konserthus og Amper Tone Studios på få dager. Som en dokumentasjon av deres sound, har de unngått å tukle med innspillingene, og heller latt dem være, som en ærlig representasjon av deres uttrykk.

Dette er et av de mest spennende musikalske prosjektene som har dukket opp i Norge på lang tid, og vi gleder oss voldsomt til å følge bandets hurtige videre evolusjon i de kommende år. Vi snakker altså om det fantastiske albumet «Invisible Airships» (Pekula Records 2018). Vi kan forvente flere plater fra Amgala Temple via Pekula Records, en label hvis målsetning er å dokumentere dristig, eksperimentell og fantasifull musikk fra Norge og universet.

PS: Får du ikke nok av Maarud? Tidligere samme kveld kan du oppleve Maarud på hovedcenen sammen med Malin Pettersen og de andre i Lucky Lips!

En musikalsk opplevelse utenom det vanlige på
Jazzhotellet Clarion Tyholmen – fredag 24. juli kl 21:
TBA // Amgala Temple
BILLETTER FINNER DU HER – gå ikke glipp av early bird-priser på dagspass, begrenset antall!

Velkommen!