En av Norges og verdens ledende jazztrompetister – Mathias Eick – kommer til Canal Street! Eick er rett og slett et unikum, og turnerer verden rundt.

(foto: Colin Eick)

Trompetisten, komponisten og bandlederen Mathias Eick (f. 1979), har siden begynnelsen av 2000-tallet blitt kalt et av verdens største jazztalenter. Han har mottatt høythengende priser som International Jazz Festivals Organizations «International Jazz Talent», Statoilstipendet og DNB-prisen. Etter endt utdannelse ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim gjorde han stor suksess i samarbeid med artister som Trondheim Jazz Orkester med Chick Corea, Jaga Jazzist, Iro Haarla, Manu Katché, Elvira Nikolaisen og Jacob Young. I 2008 slapp Eick sitt første soloalbum for ECM, The Door, og har siden turnert verden rundt med ulike konstellasjoner og prosjekter. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick bidratt på langt over 100 innspillinger.

Ravensburg (2018)

Med sin fjerde utgivelse på det renommerte plateselskapet ECM er Mathias Eick på god vei til å finne veien helt hjem. For der tidligere utgivelser og musisering har vært preget av et liv på reisefot, stadig på vei mot nye mål og destinasjoner er albumet Ravensburg et vitnesbyrd om en fullvoksen kunstner som har funnet sitt unike og enestående musikkuttrykk.

På Ravensburg består bandet av de to trommeslagerene Torstein Lofthus og Helge Andreas Norbakken, som ved siden av bassist Audun Erlien, pianist Andreas Ulvo og fiolinist Håkon Aase utgjør Eicks albumsekstett. Musikken er, i kjent ECM-tradisjon, produsert av Manfred Eicher og spilt inn av Jan-Erik Kongshaug i Rainbow Studio i Oslo. Her opererer Mathias i nære omgivelser:

–Jeg ville denne gangen følge en mer melodisk og rytmisk tradisjon, og føye meg inn i den lyriske, nordiske ECM-estetikken som jeg er vokst opp med. Målet har vært å ta musikken tilbake til de nordiske strøk, og gjøre den mer personlig. Å skildre de store følelsene i livet uten ord.

Albumet er en reise hjem, en refleksjon over hvor han selv befinner seg i livet, med musikken som viktig drivkraft og familien som sitt fundament.
–Min inspirasjon har vært familien, min kjære, mine små barn som aldri slutter å overraske, og alle de emosjonelle situasjonene som oppstår på den scenen vi befinner oss aller mest, nemlig i hjemmet, forteller han om Ravensburg.

For Eick består livet av puslespillbiter. Tusenvis av dem. Slike han og søsknene fikk i gave hver eneste jul av sin tyske bestemor i puslespillbyen Ravensburg. Motiver av alpelandskap og tyrolerhus i en evig kamp mot støvsugeren. Med låttitler som «Family», «Children», «Friends» og «Parents» er det tydelig at metaforen stikker dypere, og at alle disse brikkene spiller en avgjørende rolle i hans liv, både som kunstner og privatperson.

Arbeidet med hans fjerde album har også vært det vanskeligste så langt i karrieren, en kamp for å overvinne musikalsk stagnasjon og deprimerte stunder som komponist og musiker. Et album der følelsene sitter klistret fast i hvert eneste pust. Ravensburg omhandler samspillet mellom mennesker, et samspill der alle brikkene utgjør sin del av det store puslespillet kalt livet, og der Mathias Eick for alvor beviser hvilken hylle han har meislet seg ut.

Mathias Eick Quintet

Mathias Eick har med seg trommeslager Torstein Lofthus, bassist Audun Erlien, pianist Andreas Ulvo og fiolinist Håkon Aase – sammen utgjør de Eicks eminente Quintet.

Velkommen til en helt spesiell konsert!

Jazzhotellet Clarion Tyholmen – torsdag 23. juli:
Tba // Mathias Eick Quintet
BILLETTER FINNER DU HER