Endelig tilbake på Canal Street: selveste gitarfenomenet Bjørn Berge – som alltid vil huskes hos oss for sin fantastiske konsert på Lille Torungen fyr i 2005, back in the days..!

Vi inviterer til en herlig ny konsertopplevelse på Bratteklev Skipsverft, arenaen som ble sånn en desidert suksess allerede på første forsøk i fjor. Et fantastisk sted med historisk sus og sjarm, på Tromøysiden midt i vakre Galtesund – kun en liten båttur ut fra byen. Her blir det konsert, piknik og servering, omvisning, bademuligheter og alt det som er så typisk Canal Street. I fjor ble det utsolgt og stor suksess! Og nå er det også avslutningskonserten til 2020-festivalen… vi sier det bare: kjenn din besøkelsestid!

Bratteklev skipsverft

Sjangermiks fra en heftig live-gitarist

Når du går på en Bjørn Berge-konsert vet du at det blir heftig, hardt og gøy! Berge har aldri vært redd for å blande forskjellige musikksjangere, og her får vi servert heftig gitarspill på 6- og 12-strengs akustisk gitar; rock, funk, ballader, blues og good time music og en og annen morsom historie.

Bjørn Berge har i løpet av karrieren opparbeidet seg et solid live-rykte som en gitarist i verdenstoppen, noe som innebærer at han jevnlig besøker store jazz-, blues- og rockfestivaler og -klubber rundt i Europa og Nord Amerika. Konsertene hans er ikke alltid lett å sette i bås, da han kombinerer flere musikalske sjangere som blant annet folk, jazz, blues og rock.

Så langt har Berge sluppet 12 studioalbum og ett live-album – nytt album er på gang – og han har blant annet mottatt to Spellemannspriser pluss Notodden Blues Festival Blues Pris. Han framfører stort sett eget materiale, men gjør også heftige tolkninger og egne versjoner av artister som Motorhead, Red Hot Chili Peppers, Morphine, Joni Mitchell for å nevne noen.

Et lite utvalg av festivaler Berge har besøkt:
Roskilde Festival (DK), Cisco Ottawa Bluesfest (CAN), Versailles Jazzfestival (FR), Nice Guitarfestival (FR), Basel Guitarfestival (CH), Arezzo Wave Love Festival (IT), Koktebel Jazzfestival (UKR), Creation of Peace Festival (RUS), Burg Hertzberg Festival (DE), Notodden Blues Festival (NO), Molde Jazz Festival (NO), Skanderborg Festival (DK), Nibe Festival (DK) og altså Canal Street – og mange, mange flere…

Bratteklev skipsverft maritim bluespiknik lørdag 25. juli kl 14–18:
TBA / Bjørn Berge

Billetter finner du på TicketCo

Velkommen!