Endelig har vi den siste artisten klar til torsdagens konsert på hovedscenen Sam Eydes plass: TORA er et fyrverkeri av et bluesrockband med 25 år gamle gitarist og vokalist Tora Dahle Aagård i spissen. Det skal slå gnister!

Hun har gjort seg bemerket høyt og lavt med sin unike energi, tilstedeværelse og lekne musikalitet, og hennes populære Instagramprofil følges av 90.000 gitarelskende fans fra hele verden! TORA spiller bluesinspirert pop-rock og slapp i februar 2019 sitt selvtitulerte debutalbum, som Dagbladet omtalte som en «lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt». Deres neste album kommer i løpet av våren 2020.

Fra Instagram til Royal Albert Hall

Frontfigur Tora Dahle Aagård er ei dame i vinden: I 2018 skrev hun historie da hun som første kvinnelige gitarist fikk en sponsoravtale med den britiske gitarprodusenten Chapman Guitars.

I februar og mars 2019 ble hun invitert av Trygve Skaug som gjestegitarist under hans Norgesturné, etter at han – som så mange andre – oppdaget hennes unike talent via Instagram. I løpet av fjoråret har Tora også spilt med artister som Frode Alnæs, Paul Gilbert og Jennifer Batten; Michael Jacksons gitarist. I løpet av en hektisk sommer spilte bandet og hun på Steinkjerfestivalen og Notodden Blues Festival, og varmet opp for Hellbillies. Høsten 2019 spilte de blant annet i Oslo, Bergen og på Svalbard.

Da John Mayer i oktober besøkte Norge, spilte Tora sammen med hans trommeslager Aaron Sterling. I november stod Tora på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall under The Norwegian Blues Adventure sammen med blant andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud. Tora har dessuten medvirket som gitarist på låta Is he Real på D’Sounds nyeste album Unicorn, og hun ble håndplukket til å hylle Anita Skorgan da hun ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Bandet TORA

Bandet TORA ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011. De har to EP-utgivelser, der flere av låtene spilles jevnlig på radio. Bandets andre EP, Change of Scenery (2016), toppet albumlisten på iTunes og fikk gode kritikker. TORA har blant annet spilt på Øyafestivalen, Blues in Hell, Storåsfestivalen samt Herr Nilsen i Oslo.

Bandet består i dag av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Andreas Dahle Aagård (gitar) og Magnus Galguften (trommer). Flesteparten av låtene er skrevet av Tora selv, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.

– I Fauske heter det ikke lenger «Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?», spørsmålet er nå: «Hvor var du da TORA spilte under Saltenbluesen?»
Saltenposten

– Hennes passion er uimotståelig, energien gløder, og det føles som en oppriktig John Mayer-elev med energien og «fløtt deg»-blikket til Pink.
Merete Eide, Bluesnews

– Tora er et stort talent og den mest sporty gitaristen jeg har møtt, hun kaster seg ut i jam med Paul Gilbert og Jennifer Batten uten frykt.
Anders Buaas, Larvik Gitarfestival

Hovedkonserten Sam Eydes plass torsdag 23. juli:
TORA – ODD NORDSTOGA – HIGHASAKITE
Billetter finner du på TicketCo

Velkommen!

Del på: