Vi har håndplukket en fantastisk og særegent spesiell artist til Kirkegårdskonserten! Kan du tenke deg noen som kunne passe bedre? Kari Bremnes i fjor, Herborg i år. Mmm dette blir så spennende, utsøkt og ganske unikt. Med sin personlighet, unike formidlingsevne, sprelske humor og varme…

Herborg Kråkevik ble født 1973 i Jondal i Hardanger og vokste opp i et hjem preget av sang, musikk og en sterk familiær tradisjon i å parodiere bygdeoriginaler. Men med et glissent tilfang på publikum var det sauene som fikk glede av hennes første konserter. Etter å ha kuppet det lokale TenSing-koret, startet hun karrieren med å vinne Ungdommens kulturmønstring i Hordaland i 1992.

Fra kabaret til Den Nationale Scene

Hun rakk også å medvirke i René Bjerkes kortfilm Det rare før hun høsten 1994 ble tatt opp ved Guildford School of Acting i England. Her tilbrakte hun kun ett skoleår før hun var tilbake i Norge og moret velstandsvettet av halve Vestlandet og noen heldige som fikk billetter i Oslo. For det var da hun traff gitaristen, komponisten og humoristen Kenneth Sivertsen at hun for alvor traff sitt publikum. Gjennom en fireårsperiode opplevde hun en formidabel suksess med deres kabaretsamarbeid, der hun fikk spille ut hele sitt register av musikalitet og komikk. I 1995 høstet hun stor anerkjennelse for sin selvkomponerte forestilling Haugtussa basert på Arne Garborgs diktsyklus. Et prosjekt som også resulterte i albumet Mi Haugtussa og turné. Året etter ble hun hentet til Den Nationale Scene i Bergen der hun fikk sitt definitive gjennombrudd som skuespiller i rollen som Eliza Doolittle i My Fair Lady. En presentasjon som gav berettiget bakoversveis hos både publikum og kritikere, foruten å sørge for rekordbesøk for teateret.

Kritikerroste plateutgivelser og suksessrike forestillinger

Herborgs album Herborgs verden solgte til platina (over 50.000 eksemplarer) og ble Spellemannprisnominert, en stor bragd for en debutant. Albumet Kråkeviks songbok, som hun laget i samarbeid med TrondheimSolistene, kom i 2000. Herborg produserte albumet sammen med Bjørn Nessjø. Et samarbeid som må kalles vellykket, for 6-er’ne trillet opp fra anmelderfronten. Kråkeviks songbok solgte i 225.000 eksemplarer, og for dette albumet ble hun Årets Spellemann under Spellemannsprisen 2000.

Med forestillingen Eg og Edith turnerte Herborg i Norge med sin tolking av Edith Piafs sanger. Albumet med samme navn kom i 2002, og solgte til platina. De senere år har Herborg spilt i flere teateroppsetninger; Victoria på Oslo Nye Teater i 2004, Funny Girl på Den Nationale Scene i 2005 og Kærlighedens Farve på Odense Teater i 2006. Alle forestillingene har vært salgssuksesser, og i Danmark blir Herborg omtalt som superstjerne.

Siden dette har Herborg spilt i et utall med teater- og kabaretoppsetninger, alle store suksesser. Hun har også fortsatt å gi ut flotte plater. Albumet Jul i stova, utgitt høsten 2012, solgte 75.000 eksemplarer. I det hele tatt er Herborg en virkelig stor plateartist, med et svært stort platesalg.

Hennes artistiske register har blitt behørig applaudert av et usedvanlig samstemt kritikerkorps enten hun står på scenen med sine elleville parodier eller er såkalt seriøs skuespiller og sanger. Allsidigheten er hennes unike styrke og hun oppviser en bredde og referanser som gjør henne til en stor artist. Vi gleder oss virkelig til å oppleve denne særpregede og fantastiske artisten og kunstneren på Canal Street!

Arendal kirkegård, Canal Street onsdag 22. juli kl 21.30:
HERBORG KRÅKEVIK

Billettsalget er i gang!

Velkommen!