Sørlendingene i kvartetten AADAL kommer til Canal Streets jazzscene på festivalens åpningsdag!

Kvartetten AADAL slapp sitt debutalbum «Silver» på Apollon Records Prog 7. februar. Musikken kan beskrives som en spennende blanding av jazz og instrumentalrock, men den inneholder også tydelige referanser til americana-sjangeren. Av inspirasjonskilder så kan det nevnes navn som Brian Blade, Bill Frisell, Daniel Lanois, The War on Drugs og Bon Iver.

Bandet består av Michael Aadal (gitar), André Kassen (saksofon), Audun Ramo (kontrabass) og Gunnar Sæter (slagverk).

De fire musikerne har sammen med Ole-Bjørn Talstad og Anders Hofstad Sørås lang fartstid sammen i bandet Michael Aadal Group, en sekstett som har spilt sammen siden 2007 og sluppet flere plater i løpet av disse årene. Den konstellasjonen har du kunnet nyte ved flere anledninger i Arendal, blant annet i regi av jazzklubben – men nå er det altså kvartetten som kommer til jazzhotellet!

Hør Silver på Spotify:

Jazzhotellet Clarion Tyholmen – onsdag 23. juli kl 19–23:
Aadal // Needlepoint
BILLETTER FINNER DU HER