Vi har gleden av å presentere et spennende prosjektsamarbeid om norsk og arabisk tradisjonsmusikk: Zekrayati! Gruppa utforsker norsk og arabisk tradisjonsmusikk, og bruker denne musikken som utgangspunkt for improvisasjon.

Zekrayati er arabisk for «mine minner», og henviser til musikken vi har rundt oss, i oss, men kanskje har glemt. Gruppa er en del av tiltaket Hope Academy, som jobber med kulturutveksling mellom Libanon og Norge.

Her møter vi Farah Kaddour fra Beirut i samspill med norske musikere. Kaddour er en velrenommert musiker innenfor klassisk arabisk musikk, hun leder flere ensembler og jobber med kulturell bistand i Libanon. Robert Løkketangen har jazzbakgrunn, men jobber mye med folkemusikk og har sammen med Olaf Moen kartlagt lokal folkemusikk fra Risør, Søndeled og Gjerstad. Arild Nyborg er en unik perkusjonist som har hentet kunnskap fra Cuba, Brasil og India, og som blant annet spiller med gruppa «Stomp». Eirik Dørsdal er trompetist med hovedfokus på jazz og improvisasjonsmusikk. Han jobber med egne prosjekter og med andre musikere i inn- og utland.

Canal Street samarbeider med kulturutvekslingsselskapet Mimeta om dette prosjektet. Det vil også bli arrangert et seminar i forbindelse med festivalen, og det vil noe senere på sommeren holdes en sommerskole for studenter. Og du: om du ikke klarer å vente helt til sommeren har du mulighet til å oppleve Zekrayati allerede førstkommende helg; lørdag 7. mars er det lanseringskonsert på Steenhuset. Du kan lese mer om Zekrayati-prosjektet i Aust-Agder Blad.

Farah Kaddour: bouzouki, perkusjon, vokal
Robert Løkketangen: gitar, strenginstrumenter
Arild Nyborg: trommer, perkusjon
Eirik Dørsdal: trompet, shrutiorgel

En musikalsk opplevelse utenom det vanlige på
Jazzhotellet Clarion Tyholmen – fredag 24. juli kl 19–23:
Zekrayati // Amgala Temple
BILLETTER FINNER DU HER

Velkommen!