Kjære publikum, samarbeidspartnere og alle Canal Street-venner: Det er bare så usigelig trist at årets fantastiske Canal Street-festival i uke 30, og den spektakulære før-festen med Sigrid den 7. juli, ikke kan arrangeres.

Oppdatering 1. juni: ALLE artister er nå bekreftet booket om for 2021! Har du allerede kjøpt billett; behold denne og bruk den neste år. Salget av resterende billetter gjenopptas over sommeren.

Det var nok ikke så uventet, men da kulturminister Abid Raja hadde pressekonferanse på lørdag, avlyste han festivalsommeren. For oss og alle andre store arrangementer denne sommeren. Trist og leit, men altså allikevel både forventet og det eneste riktige. Vi har full forståelse for beslutningen om forbud, og vi støtter opp om myndighetenes håndtering av korona-epidemien, og prioriterer helse og sikkerhet først.

Men som vi hadde gledet oss så til å dele med dere alle de flotte artistene vi hadde i år! Sigrid, DumDum Boys, Highasakite, Bo Kaspers, Odd Nordstoga, Eggum & Sivertsen, Herborg Kråkevik, Bjørn Berge, Mathias Eick, og alle de andre. En super artistliste, på alle våre utrolig fine scener.

Nå blir det ikke noe av dette i år. Vi må døyve skuffelsen, og snu om både mentalt og praktisk, og se framover.

Vi må altså UTSETTE alt til neste år. 2021 skal bli fantastisk – det blir også vårt 25-årsjubileum – og derfor gleder vi oss allerede til 2021, det skal bli et fantastisk gjensyn. Med hverandre og med artistene! Vi har allerede snakket med mange av dem, og jobber nå for å overføre de aller fleste til neste års festival. DumDum Boys er allerede klare! Og de andre er innstilt på det samme. Vi jobber på nå framover for å klarere artister for neste år – og vil offentliggjøre fortløpende.

Når vi nå utsetter festivalen til 2021 så gjør vi altså billettene som er forhåndssolgt gyldige til neste år! Billettinntekter som er kommet inn for 2020 holdes av til 2021, så slik er billettene trygge. Dere som er så heldige å ha billetter til årets festival, kan altså bare sitte stille og vente, så får dere etter hvert mail om hvordan dette praktisk løses.

Dette at vi nettopp velger å utsette festivalen ett år, er en svært viktig beslutning for oss, og for våre billettkjøpere, og vil både sikre festival neste år og konsertopplevelsene for vårt publikum – og at vi kan klare oss som selskap og festivalarrangør gjennom denne utrolig utfordrende krisen.

I et tøft og turbulent festivalmarked har vi klart å overleve i 24 år takket være svært gode og langsiktige eiere og stabile sponsorer, samt en stor og entusiastisk frivilligstab og lojalt publikum. Vi har skapt en lang rekke fantastiske opplevelser for alle i år etter år,  og ser virkelig fram til jubileet neste år. Vi er nå avhengige av støtte og lojalitet videre framover. Så skal vi komme sterkt tilbake!

Vi vil komme med mer utfyllende informasjon om ikke så lenge og konkrete og praktiske signaler både vedr. artistene, konsertene og billetter.

På vegne av
Styret, ledelsen og de frivillige i Canal Street
Mats Aronsen, festivalsjef