Nå er vi i gang, dere! Sørlandskvartetten AADAL var første band ute på Jazzhotellet under Canal Street 2021. For en smooth start! Med smektende beats og behagelige ballader åpnet AADAL jazzballetten på en herlig og forfriskende måte.

André Kassen og Michael Aadal (foto: Birgit Fostervold)

André Kassen og Michael Aadal (foto: Birgit Fostervold)

AADAL er altså en gjeng som møttes ved musikkstudier ved Universitetet i Agder, og ble etablert som et instrumentalistisk band med hang til jazz i 2007. Gjengen som spilte på Jazzhotellet i kveld, bestod av kvartetten Michael Aadal på gitar, André Kassen på saksofon, Audun Ramo på bass og Gunnar Sæter på trommer, hele gjengen fra Agder og Telemark.

Gunnar Sæter (foto: Birgit Fostervold)

Gunnar Sæter (foto: Birgit Fostervold)

Kvartetten har tre plateutgivelser bak seg, og den fjerde er på trappene. Vi fikk servert låter fra alle utgivelsene, også fra utgivelsen som kommer etter jul. Gjengen er i studio for tiden – det er bare å glede seg! Aadals tydelige gitaruttrykk, fulgt opp av Kassens saksofonspill ble nydelig fulgt opp av bass og trommer.

Audun Ramo (foto: Birgit Fostervold)

Audun Ramo (foto: Birgit Fostervold)

Bortimot fullsatt sal, med publikum pent koronavennlig plassert på stoler, lot seg begeistre. Og det så virkelig ut som om AADAL koste seg også. Dette lover veldig bra for resten av konsertserien på Jazzhotellet under årets Canal Street!

– Jazzhilsen Hanne
Foto: Birgit, se flere bilder på flickr