Det er tre år siden bandet sto på Canal Streets hovedscene, og i år kom de tilbake. Forrige gang sto de klare og ventet på publikum, de har siden den gang vist sin verdi og denne gangen ventet vi på dem. Man sier at energi er konstant, og torsdag kveld i kulturhuset var energien Underwing.

Bandet leverte et forrykende show til publikums store og etterlengtede metal-glede! Det er en blanding av rytmer fra 70-talls-tung rocken, og elementer fra grunge, prog- og stoner som gir bandet et særegent musikalsk uttrykk. Vokalen kjennes tung og lett på samme tid, og på flere av låtene treffer vokalisten Enyeto Kotori toner i et sant Rob Halford-register. Joachim Walle Michalsen (slagverk), Thomas Myhren (gitar), og Magnus Christiansen (gitar) leverte heftige hooker, og riff som man fikk frysninger av fra topp til tå.

Underwing (foto: Bjørg Fossli)

Underwing (foto: Bjørg Fossli)

Låta «I am the Sun» fra bandets debutalbum «Kaela Sweep» var en høy-energisk fremvisning som gjorde det vanskelig for publikummerne å bli sittende på stolene sine. Andre sanger som låta «We lie awake» fra «Spirals»-vinylen har et klart budskap om at det å lyve for seg selv ikke er noe en bør gjøre for mye eller for lenge.

Underwing (foto: Bjørg Fossli)

Underwing (foto: Bjørg Fossli)

Avslutningsvis drar gutta på med «Caveman», og «House on Fire» som også er fra «Spirals», og stemningen er høyt under taket. Jesper Murphy takker av som bandets bassist, noe ihuga fans ikke er fornøyde med. Uavhengig hvilke musikere dette bandet består av, er det en ting som er sikkert, vi vil ganske sikkert høre flere rocka album fra dem i fremtiden.

— Camilla
Foto: Bjørg Fossli, fler på flickr