Det er i jubileumsåret 2021 — 25 år med CS — konsert på Arendal Kirkegård for 14. gang. Denne kvelden er det multikunstneren Herborg Kråkevik som entrer scenen, og med seg har hun de dyktige artistene Helge Lilletvedt (komponist/pianist), Mathias Eick (komponist/trompetist) og Johannes Eick (bassist). Sammen skapte de en eventyrlig opplevelse for publikummerne.

Innledningsvis starter Kråkevik med sangen “Sumarnatta” hvor man ønsker at den skal gå troll i ord på kveldens arena. Kråkeviks nydelige, klokkeklare vokal slår fast at vi skal ikkje sova bort sumarnatta, og hun lokker dermed publikum inn i sitt herlige univers.

I sangen har Mathias Eick en sjelfull og dyp trompetsolo som fortsetter å skape en trolsk stemning over hele kirkegården.

Mathias Eick med Herborg Kråkevik (foto: May Elin Aunli)

Mathias Eick med Herborg Kråkevik (foto: May Elin Aunli)

Kråkevik leverer fullt ut, med å vise oss flere sider av sitt talent — vi får diktopplesninger, imitasjoner som er så like originalene at en skulle objektene var tilstede, smakebiter av tekster hun har skrevet som en kjenner seg igjen i, standup komedie — og likevel glir alt over i hverandre på det mest naturlige viset.

Den sterke vokalen til Kråkevik glimrer i sangrepertoaret og publikum deltar gjerne ved å synge og klappe med til de stemningsfulle låtene.

Ensemblet imponerer med et instrumentalt stykke, og Kråkevik tar oss med videre inn på kjærlighetens uvisse stier, med låta “Gamlekjærastens lokk”. Låta forteller en beretning om hvordan den “gamle” dama gir slipp på kjærligheten til mannen slik at den “nye” dama kan få kjenne det hun hadde følt.

Herborg Kråkevik (foto: May Elin Aunli)

Herborg Kråkevik (foto: May Elin Aunli)

Den røde tråden i forestillingen fullendes med diktet skrevet av Lars Saabye Christensen om Kolbein Falkeid, som Kråkevik har samarbeidet med i sin tid, og sangene “Vuggevise” (K. Falkeid tekst) og “No ser eg atter slike fjell og dalar” runder det hele av på et lyrisk, musikalsk vis. Imponerende musikalsk magi.

– Festival-hilsen fra Camilla
Foto: May Elin Aunli, se flere bilder på flickr