Lettere solbrent etter opptreden på hovedscenen med Lucky Lips samme kveld, skinte Malin Pettersen opp scenen på Arendal kulturhus helt alene. Gitar, klokkeklar stemme og sterk utstråling var oppskrifta.

Spelemannsprismottakeren i kategorien country i 2018 formidlet melodiøse og rolige countrylåter, alle egenproduserte — bortsett fra én! Malin Pettersen formidlet tekster om utroskap, egen begravelse, demens, hva man kan gjøre etter pandemien og hva som viktig i livet. Stort spenn i tekstene, og alle framført med den klare og litt såre stemmen som fylte hele kulturhuset.

Malin Pettersen (foto: Mona Hauglid)

Malin Pettersen (foto: Mona Hauglid)

Mellom låtene formidlet Pettersen personlige historier om sin musikalske karriere og reiser. I 2017 reiste hun med samboer og to små barn på road trip i USA, og anbefalte alle andre å gjøre det samme — kanskje ikke alle på road trip som resulterer i en plateinnspilling i Nashville!

Det var tydelig at Malin Pettersen koste seg på scenen under årets Canal Street. Hennes stemme, som ligger på et høyt teknisk nivå, tiltaler svært mange, og hun hadde mange blodfans i salen. Publikums respons og lyden av bokser som ble åpnet underveis, var noe artisten selv poengterte hun satte pris på!

Malin Pettersen (foto: Mona Hauglid)

Malin Pettersen (foto: Mona Hauglid)

Rett etter konserten snakket jeg med Randi, som er bosatt i Arendal, men er fra California. Hun er svært begeistret for Malin Pettersen, og ble rørt da sangen «California» ble framført. Randi trakk fram at det er svært beundringsverdig at en norsk musiker greier å formidle countrymusikk på en slik ekte og troverdig måte.
—Hun har jo fullstendig kontroll. Musikken er ikke avansert, men er så sikkert og elegant framført at jeg slapper veldig av når hun synger, avslutter Randi.

Takk for en flott konsert, Malin Pettersen!

— Canal Street-hilsen fra Hanne
Foto: Mona Hauglid, se fler på flickr

Del på: