Rockebandet Ændal entrer scenen på Kulturhuset mens “Arendalsangen” spilles over høyttalerne. Bandet som består av Eirik Bengtson på vokal, Anwar Bitár på slagverk, Thomas Wang på gitar og Håvard Gjerde på bass inntar sine posisjoner på scenen og drar i gang showet.

Sangen “Biff og kottelettå” har heftige riff, og rytmer i trashmetal-spekteret, vokalisten Eirik Bengtson har en dyp råhet i stemmen som gir publikum grymme, gode gysninger.

Bandet kaller seg selv et type sosial moralistisk satire band, og tekstene gjengir nettopp dette budskapet. Låter som “Ikkje fåkk med mine vennå”, “D.O.M” og “Luså te kruså” setter stemninga for kvelden, og publikum blir elleville.

Kritikken til fylkes- og kommunalpolitikken sendes anti-diskret ut i salen til publikums fryd, og det synges aktivt med fra de fleste stoler på låtene “Ændal kommune”, “Treenigheten” og “10 år på skolen”.

I Arendal som kystby med stolte maritime tradisjoner synger bandet sanger som “Sikkerhet i skjærgården” og “Merdøs pris”. De lokale artistene får med seg publkum, og folk fryder seg, og rocker vilt i vei.

Takk til Rockebandet Ændal for denne rå råkkekonserten!

— Camilla
Foto: Bjørg Fossli, fler bilder finner du på flickr