Talentscenen, også kalt Understreet, er noe av det fineste og viktigste som skjer på Canal Street. Unge talenter får sjansen til å vise hva de kan i konkurranse seg imellom. Vinneren får lov til å spille på hovedscenen året etter, så for artistene er det mye å vinne.

Juryen i år består av Ole Kelly Kvamme, Sheila Simmenes og Big Daddy Karsten. I år var publikumsoppmøtet bra til tross for det fantastiske været på lørdag. Familie og venner møter opp og heldigvis finner også noen andre veien. Det er selvfølgelig alltid mye artigere å spille med folk i salen.

Jakob Tørå Hæier (foto: Mona Hauglid)

Jakob Tørå Hæier (foto: Mona Hauglid)

Første artist var 18 år gamle Jakob Tørå Hæier. Han stod alene på scenen med gitaren sin og sang både egne og andres låter. Han starta med en sang av Elton John og fortsatte med en egen sang som handler om bestefaren hans som måtte flykte fra Palestina i 1948. Den var skrevet på melodien til “In the Ghetto”. Han fortsatte med en sang av Mikael Wiehe og sang med overbevisende svensk dialekt. Han har en varhet og styrke i stemmen og et vemod som griper og rører. Han avslutta med en egenskreven sang som heter “Young Days” og jeg tenker på hvor ung han er og hvor mye lidenskap en har i den tida når det handler om kjærlighet og svik.

The Breadheads (foto: Mona Hauglid)

The Breadheads (foto: Mona Hauglid)

Bandet The Breadheads er neste ut. De er Kristiansands søteste råkkeband (sier de selv) og består av Stella Marie Sillitoe på gitar og vokal, Iona Idunn Owen Lyngstad på vokal, Ulrik Lynnebakken på gitar, Isak Nilsen på bass og Kristian Nyjordet Nordby på trommer. De spiller alternativ og dynamisk pop-punk med brå overganger. De elsker råkk, pønk og pop, men aller mest elsker de brød. Iona har vokal med stor spennvidde og mye kraft og energi og selvsikker sceneopptreden. Bandmedlemmene har mye kontakt seg imellom og det er tydelig at de koser seg på scenen sammen. Gitaristen var vikar for denne anledninga. Han var så uheldig å ryke en streng, men bandet tok det med godt humør og serverte noen vitser mens de venta på å få låne en gitar. Musikken er til å bli glad av og de har skrevet alle sangene selv.

Aina Wassvik (foto: Mona Hauglid)

Aina Wassvik (foto: Mona Hauglid)

Låtskrivertalentet Aina Wassvik er en kommende countrystjerne med en klar og flott stemme. Hun har skrevet alle sangene selv og er en helt naturlig frontfigur i bandet som består av musikere hyra inn for anledninga, John Terje Johnsen på trommer, Ole-Roy Bendiksen på bass og Tom Runar Aasen. Aina kommer fra Bø i Telemark og slapp sin debutsingel «My Way» i 2018. Den handler om at livet kan virke tomt og tungt til tider, men det er viktig å finne en vei videre til tross for at det kan være vanskelig. Ho er tydelig allerede dreven på scenen og har 3 sanger på Spotify.

Heartfall (foto: Mona Hauglid)

Heartfall (foto: Mona Hauglid)

Heartfall er det nye bandet til Ruben Pettersen. Han er tilbake i metalsjangeren etter å ha holdt på med hip hop i noen år. Bandet består ellers av musikere fra Kristiansand og Grimstad, Erik Hansen Fuentes på gitar, Eivind L. Bie på bass og vokal og Tobias Stene på trommer. De har en image der de bruker sminke og neglelakk for å utfordre kjønnsnormene og synger sanger som handler om mental helse. «Vi har det gøy og ser hvor langt det tar oss». Ruben growler som et monster som stiger ut fra hula si og hele bandet frir til publikum med utagerende sceneopptreden og show.

Fall Factor (foto: Mona Hauglid)

Fall Factor (foto: Mona Hauglid)

Fall Factor er siste band ut og de spiller alternativ rock/melodisk hardcore. de lager tekster om håp og har selv et ønske om en gang å varme opp for «Rise Against». Bandet består av Didrik på vokal og gitar, Runar på trommer, Mikey på gitar og Konno på bass. De starter med å få publikum med seg på allsang der alle sier «fall«. Så skriker vokalisten «Falling is not an option. We are Fall Factor!!» Musikken er dansbar på rockevis og handler om hvor viktig det er å pushe seg selv for å komme videre i livet. Det blir bedre. De har melodiøs og dynamisk rock med mange overganger.

Også i år var det høyt nivå i konkurransen og jeg regner med og håper på å høre mer til disse banda etterhvert.

Vinneren er kåret

Vinneren av konkurransen ble kåra av juryen i går og ble (trommehvirvel) The Breadheads. Gratulerer så mye med en velfortjent seier. Vi gleder oss til å høre dere på hovedscenen neste år.

Dette sier juryen:

Årets vinner ga oss en leken og dynamisk reise gjennom 20 minutter, med et sett bestående av kun egenskrevne låter. Vokalisten sjarmerte oss fra start til slutt med sin fantastiske tilstedeværelse, og gav oss gåsehud ved flere anledninger med sin vokalprestasjon. Bandet er godt samspilt og oser av trygghet på scenen. Vi fikk servert pop-rock med punkenergi — som var en innertier for oss alle. Vi er stolte av å kunne presentere The Breadheads som vinnere av UnderStreet 2021! Juryen takker for seg og ønsker alle deltagere lykke til videre på sin musikalske reise — vi gleder oss til å følge med!

— Bjørg
Foto: Mona Hauglid, flere på flickr