Torsdag ser ut til å bli en fin dag med et fantastisk vær og på Kanalplassen er bandet Melkesyra i gang.

Melkesyra er en gjeng med modne humoristiske gutter som er over gjennomsnittet interessert i skøyteløp. De kaller seg et skøytecountryband. Bård Torstensen er den store rockestjerna vår og NK i Canal Street, men har altså også en sterk lidenskap for skøyter. Bandet består ellers av Inge Ellingsen på bass, Tarjei Tverråen på banjo og Arne Henry Kristiansen på akustisk gitar.

Melkesyra (foto: Bjørg Fossli)

Melkesyra (foto: Bjørg Fossli)

Musikken har countrypreg og tekstene handler om, ja nettopp, skøyteløpere og store og små skøytehendelser i verden (og Norge) gjennom tidene. Dette er nok for spesielt interesserte — men de er det tydeligvis noen av, for bandet har mange trofaste fans og flere av dem har møtt opp her i dag. De koser seg og flirer i finværet på Kanalplassen.

Melkesyra (foto: Bjørg Fossli)

Melkesyra (foto: Bjørg Fossli)

Skøytecountrybandet Melkesyra fikk sin oppstart ved åpningen av kunstisbanen på Myra ved Arendal i 2004. De har opptrådt på NM på skøyter 2006 og EM i skøyter i Vikingskipet i 2006, og har flere ganger toppet Sørlandstoppen med «Sangen om Øystein Grødum». De spilte også på Allround-VM på skøyter 2009, og har opptrådt på NRK.

Melkesyra (foto: Bjørg Fossli)

Melkesyra (foto: Bjørg Fossli)

Melkesyra hadde i år den rareste raideren i Canal Streets historie, og vi som var der kan nok kanskje være glad for at ikke alt kan skaffes — selv om artistkontaktene våre strekker seg veeeldig langt for at artistene skal trives hos oss.

Melkesyra (foto: Bjørg Fossli)

Melkesyra (foto: Bjørg Fossli)

Tekst og bilder: Bjørg Fossli, se flere bilder på flickr