Oldefars kanon avsluttet årets Canal Street med en ellevill konsert på Teaterplassen. Kvintetten serverte en stor pose Twist med bare godbiter; nordnorsk visesang, låter av David Bowie og Elton John, indiske toner, julesang og dansebandmusikk – noe for enhver smak!

Oldefars kanon (foto: Birgit Fostervold)

Oldefars kanon (foto: Birgit Fostervold)

Oldefars kanon består av tre blad Haug; Camilla på vokal, Oscar på trompet og Lars Andreas på tuba og alskens blåseinstrumenter, samt Rasmus Solem på tangent og vokal og Knut Lothe på trommer. Det er sterke familie- og vennskapsbånd i denne freske kvintetten som underholdt Teaterplassen med stor spilleglede, høy kvalitet og solid dose med humor.

Oldefars kanon (foto: Birgit Fostervold)

Oldefars kanon (foto: Birgit Fostervold)

Trommeslageren fra Bodø, Knut Lothe, introduserte innslagene underveis på en måte som fikk publikum til å le seg skakke. Camillas låt om ferja Kolbjørn ble introdusert med utgangspunkt i Papa New Guinea og Koalabjørnsvik. Camilla har for øvrig studert indisk med en mester i indisk sang de to siste årene, noe som vi lett kjenner igjen i hennes siste komposisjonene. Camilla har en nydelig og sterk stemme, og i kveld fikk hun vist at den passer utmerket til både det sarte og det heftige.

Oldefars kanon (foto: Birgit Fostervold)

Oldefars kanon (foto: Birgit Fostervold)

De to andre bladene Haug er begge blåsere, og briljerte både sammen og hver for seg. Oscar har virkelig fått vist sitt repertoar under årets Canal Street, med sitt eget band Bliss, som spilte på Jazzhotellet på torsdag, med påfølgende jam, og nå i denne lekne kvintetten. Gutta Haug fikk i kveld vist at de også kan synge!

Og det kan sannelig også Rasmus Solem! Arendals store jazzpianist har en stemme som er så behagelig å høre på at vi bare vil ha mer. Også Solems komposisjoner ble framført i kveld, nydelig vakkert!

Oldefars kanon (foto: Birgit Fostervold)

Oldefars kanon (foto: Birgit Fostervold)

Dette ble en svært underholdende grand finale, med en kvintett som sparket ned sjangervegger og ga publikum en herlig avslutning av en flott Canal Street festival. Vi gleder oss til neste år allerede!

— Canal Street hilsen fra Hanne
Foto: Birgit Fostervold, flere bilder finner du på flickr

Del på: