Vi har tenkt dette så utrolig mange ganger! Spurt oss selv, og fått spørsmålet fra folk en haug med ganger: Når skal Canal Street gjøre Hove? Vel, nå begynner vi, og vi lover mer – mye mer – i årene som kommer!

Dessverre rakk vi ikke å få resertifisert scenen i amfiet, så konserten er flyttet noen hundre meter til området ved innkjøringa til leiren. Onsdag 27. juli – på festivalens åpningsdag – inntar vi altså Hove leir med to av Norges aller fineste artister med band:

BJØRN EIDSVÅG, kl 1700

Få artister er like folkekjære som Bjørn Eidsvåg. Etter et halvt århundre i musikkbransjen står han som en bauta i norsk musikkhistorie og er en artist flere generasjoner av nordmenn har et sterkt forhold til. Selv etter en lang og solid karriere er han stadig aktuell og evner å fornye sitt musikkuttrykk.

Hans bakgrunn som prest og fra arbeid i psykiatrien har i stor grad påvirket låtene hans, men også hans evne til å formidle dem. Utallige nordmenn har et nært forhold til de folkekjære låtene, som Eg Ser og Skyfri himmel, og det er ikke foruten grunn at han nylig ble omtalt som “rikstrøsteren” av Bergens Tidende. De nære og såre temaene gjenspeiler seg også i Bjørns konserter gjennom personlige historier som bærer preg av både alvor og humor. Bjørn har en unik evne til å komme tett på sitt publikum, og det er i møte med publikum musikken og historiene får skinne som mest og leve videre i nye former.

Siden oppstarten i 1971 har han gitt ut 28 album, spilt ca. 80 konserter hvert år, gitt ut bok, hatt eget TV-program, radioprogram og inntatt scenen på Det Norske Teatret med den egenskrevne teaterforestillingen Etterlyst: Jesus – for å nevne noe. Bjørns nysgjerrighet på nye musikalske uttrykk har ført til mange spennende samarbeid med kjente artister fra Norge, Sverige og Danmark opp gjennom årene, blant annet duetten Mysteriet deg med Lisa Nilsson. Låta vant Spellemannprisen for Årets Låt og har over 10 millioner avspillinger på Spotify.

Bjørn er utvilsomt en av de artistene som har besøkt flest av landets kriker og kroker. Han har evnen til å fornye seg, men samtidig bevare det kjære og kjente, noe som har skapt en trofast publikumsskare som kommer igjen år etter år på konsertene hans.

STEIN TORLEIF BJELLA, kl 1900

Stein Torleif Bjella

En av våre aller største visekunstnere leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av. Stein Torleif Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten Heidersmenn i 2009. To år senere innkasserte oppfølgeren Vonde Visu Spellemannprisen. Heim for å døy  avsluttet trilogien i 2013, med førsteplass på VG-lista. I 2016 kom Gode Liv, Bjellas fjerde soloalbum. Bjella har blant annet mottatt Edvardprisen, Prøysenprisen og Bendiksenprisen. I 2017 debuterte Bjella som forfatter da diktsamlinga Jordsjukantologien Nr. 1 ble utgitt til meget gode kritikker. Samme år ble teaterstykke Kan nokon gripe inn, basert på Bjellas tekster, sett av 33.000 på det Norske Teateret.

I 2018 kom langspillalbumet Jordsjukantologien nr. 1 musikken, i sjangeren spokenwords.

I april 2020 kom Bjellas 6. soloalbum; Øvre-Ål Toneakademi og ble mottatt med strålende anmeldelser. I juni 2021 kom albumet Bjellasangar arrangert for messing & tre som er et samarbeid mellom Bjella og KORK. Høsten 2021 debuterte Bjella som romanforfatter med Fiskehuset, som er kommet i flere opplag og er oversatt til dansk og tysk.

Det er bare å glede seg til et nytt dykk ned i Bjellas låtunivers. Sørgmodig glede og romantisk hjartesorg. Bjella er alltid en stor opplevelse!

Foreløpig line-up Canal Street 27.–30. juli 2022:

Onsdag 27. juli Hove leir: BJØRN EIDSVÅG – STEIN TORLEIF BJELLA
Torsdag 28. juli Sam Eydes plass: tba – ERLEND ROPSTAD – MADRUGADA
Fredag 29. juli Sam Eydes plass: SOL HEILO – BO KASPERS – AURORA

Del på: