Fantastisk med Molvær tilbake på Canal Street! Fire ganger før har han gjestet festivalen: en fremføring av Khmer i 2004 som fremdeles sitter i kroppen på de som var til stede, han skrev bestillingsverket i 2008 og fremførte det i en fantastisk konsert ved åpningen av Arendal Havn på Eydehavn, så spilte han kirkegårdskonserten i 2012, og deltok også på Bugge Wesseltofts «Arendal sessions» i 2015. Hver gang har han gjort et stort inntrykk på Canal Streets publikum.

Med dette har vi også sikret oss en av de virkelig store innen europeisk moderne jazz – en pioner i å kombinere jazz og elektronisk musikk. Med det fantastiske albumet Khmer fra 1997 satte Molvær en helt ny standard for moderne musikk, og tok umiddelbart steget opp i den internasjonale jazzeliten.

Molvær (1960) vokste opp i Sula på Sunnmøre og ble kjent med musikk i tidlig alder gjennom faren, jazzmusikeren Jens Arne Molvær. I 1979 begynte han å studere ved Trondheim Musikkonservatorium, og fra 1982 ble han medlem av bandet Masqualero, sammen med den jevnaldrende saksofonisten Tore Brunborg og den mer rutinerte komp-seksjonen bestående av Jon Balke, Arild Andersen og Jon Christensen. Bandet eksisterte i 10 år, ga ut fire album og vant tre Spellemannpriser.

På albumet Stitches viser Molvær til fulle sitt særpregede musikalske språk, noe som er satt pris på av musikkelskere over hele verden. Selv om store deler av materialet er komponert under pandemiens lockdown, viser det en kunstnerisk visjon og nerve som kan overleve isolasjon og avstand, og vise framover mot lysere tider. Resultatet er utrolig fascinerende, poetisk og samtidig dramatisk vakkert. Vi gleder til gjensyn og gjenhør med Molværs musikk og medmusikanter fredag 29. juli på Clarion hotell!

Besetning:

 • Nils Petter Molvær – trompet
 • Jo Berger Myhre – bass/gitar
 • Erland Dahlen – trommer
 • Sven Persson – lyd

Canal Street program – foreløpig line-up:

Onsdag 27. juli

 • Hove amfi: Bjørn Eidsvåg // Stein Torleif Bjella
 • Jazzhotellet Clarion Hotel Tyholmen: Poesi & musikk REM & REM // Karl Bjorå group
 • Arendal kulturhus hiphop-scenen: TBA // Kamelen
 • Arendal kirkegård: Sondre Lerche

Torsdag 28. juli

 • Hovedscenen Sam Eydes plass: Hannah Storm // Erlend Ropstad // Madrugada
 • Jazzhotellet Clarion Hotel Tyholmen: Hilde Louise Asbjørnsen & Guro von Germeten // Bresk

Fredag 29. juli

 • Hovedscenen Sam Eydes plass: Sol Heilo // Bo Kaspers Orkester // Aurora
 • Jazzhotellet Clarion Hotel Tyholmen: Julian Haugland Commitment Band // Nils Petter Molvær

Lørdag 30. juli

 • Båtreppen Hisøy: Jonas Alaska // Fadnes

Billettsalget er i full gang!