Gitaristen Karl Bjorå har i løpet av de siste årene gjort seg bemerket i flere unike og varierte musikalske prosjekter på jazzscenen, blant annet sitt eget band Aperture og i det energiske Megalodon Collective. I tillegg er han en del av Signe Emmeluth’s Amoeba.

Nå er Bjorå aktuell med sin første plate under eget navn. Whimsical Giant er et album som dekker mangfoldig musikalsk grunn, en målbevisst vandring på jakt etter det vakre, det uvanlige og uventede. De musikalske teksturene er distinkte, nesten taktile i sin klarhet. Elementer av jazz og ambient improvisasjon veves sammen med aksenter av americana, nordisk folk, post-rock, flyktige glimt av klassisisme, til og med ekko av salme ærbødighet.

Blant bidragsyterne på Whimsical Giant finner vi også noen av landets mest markante musikere, som hver for seg har bidratt til nye impulser og vitalisering av norsk musikk i lang tid allerede. I tillegg til hovedpersonen kan vi nevne; Johanne Flottorp (hardingfele, vokal), Lars Horntveth (pedal steel, bassklarinett) Signe Emmeluth (altsaksofon, vokal) Alf Hulbækmo (harmonium), Anja Lauvdal (piano, vokal) Bárður Reinert Poulsen (kontrabass), Andreas Winther (trommer). Albumet er produsert av Lars Horntveth og Bjorå, og er ute på Øra Fonogram nå!

Han utfordrer lytterens forventninger og skaper helhet, helt uten å vimse. «Whimsical Giant» er en utgivelse for vår tid. Den tillater seg å være seg selv og fraber seg enkel kategorisering.

– Arild R. Andersen / Aftenposten

Canal Street program – foreløpig line-up:

Onsdag 27. juli

  • Hove amfi: Bjørn Eidsvåg // Stein Torleif Bjella
  • Jazzhotellet Clarion Hotel Tyholmen: Poesi & musikk REM & REM // Karl Bjorå group
  • Arendal kulturhus hiphop-scenen: TBA // Kamelen
  • Arendal kirkegård: Sondre Lerche

Torsdag 28. juli

  • Hovedscenen Sam Eydes plass: Hannah Storm // Erlend Ropstad // Madrugada
  • Jazzhotellet Clarion Hotel Tyholmen: Hilde Louise Asbjørnsen & Guro von Germeten // TBA

Fredag 29. juli

  • Hovedscenen Sam Eydes plass: Sol Heilo // Bo Kaspers Orkester // Aurora

Lørdag 30. juli

  • Båtreppen Hisøy: Jonas Alaska // Fadnes

Billettsalget er i full gang!