Hvert år arrangerer vi talentscenen “Understreet” – en viktig scene som er med på å promotere og støtte unge talenter fra området. I tillegg er det en konkurranse der vinneren får spille på en av hovedscenene på neste års Canal Street.

Tekst og bilder: Bjørg Fossli – se flere bilder på festivalens flickr

Årets Understreet bestod av fem band/artister med stor variasjon fra kjapp thrash metal til dyp melankolsk pop. I år foregikk konkurransen på den nye scenen “Kraftverket” i Kulturkammeret. Mange venner og familie hadde funnet veien dit denne gangen, og i tillegg til noen andre musikkinteresserte som satte stemninga.

SiMi, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

SiMi, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Første band ut var to jenter fra Grimstad og Tvedestrand som kaller seg SiMi. Bandnavnet er basert på jentenes navn, Siddy Kristiane Vibran og Mia Adele Abrahamsen. Mia Adele er vokalist i duoen, mens Siddy Kristiane Vibran er pianisten. Navnet kan også oversettes til se meg. De produserer egen musikk, som er en god blanding av ballade, soul, jazz, pop, til og med preg av litt filmmusikk. Musikken er sterk, dyp og melankolsk med tekster som handler om følelsen av å være på havet, om å være alene, om å mislykkes og om behovet for støtte fra venner og familie når en har det vanskelig. Jentene ble ført sammen av en musikklærer som så deres potensiale som duo når de var i tolvårsalderen og har nå gitt ut flere låter på Spotify.

Rampage, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Rampage, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Andre gjeng ut er 6 gutter som kaller seg “Rampage”. De har ikke spilt så lenge sammen alle sammen, men er de kjappeste gutta på thrash metal. De spiller fort og hardt med en god dose sjarm og består av Anders på vokal og gitar, Ørjan på trommer, Kenneth på bass
De sleit med litt tekniske problemer og en gjenstridig stol bak trommene som Ørjan fant ut at han skulle kaste vekk før han gikk ut av bakdøra. Han kom kjapt tilbake og spilte videre. Disse gutta leverer rocken så det holder med rå vokal og hissige trommer.

Fake News, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Fake News, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Tredje band var rockebandet “Fake News”. De har spilt sammen en stund og det hørtes tydelig. Musikken deres var tight, melodisk og variert og grensa noen ganger til jazz. Flere av gutta i Rampage var med her også, Ørjan på trommer og Anders på vokal og gitar, Marcell på bass.

Jay Sorrow, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Jay Sorrow, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Jay Sorrow er en låtskriver og artist som vokste opp i Søndre Nordstrand i Oslo. Jays sanger er en kombinasjon av både rapping og synging, med en unik rytme og tempo. Han er på topplistene i Norge med prosjektet Hjorterud Allé. I mai 2022 gikk han ut fra musikkskolen LIMPI med masse ny musikk som han vil utgi i løpet av den nærmeste tiden. Jay Sorrow har en sterk tilknytning til Arendal gjennom sin fars side, og er stadig på besøk hos familien her i byen. Han trives tydelig på scenen og hører til der.

Siste band ut er “Lokander” som kaller seg det etter navnet fra låtskriver og frontmann, arendalsgutten Lars Lokander. De er en vennegjeng som spiller svingende surfepop. Musikken er lett og glad og kan minne litt om ubekymra sommerdager på 70- tallet, men med et unikt og moderne særpreg. Lokander er et band med høy musikalsk faktor, solfaktor og sjarmfaktor.

Og vinneren er…!

Juryen skriver:

Årets vinner har en kombinasjon av lekenhet, talent, teknisk kompetanse og solid låtskriving. Musikken og bandet er som støpt for en festivalscene og har en sommerlig musikalitet og samspill som sprer gode smil blant publikum. Vinneren viser sterke kompositoriske egenskaper, kreativitet, orginalitet og leverer godt som live artist. Juryen mener at årets vinner har en lysende fremtid foran seg i musikklivet og vi gleder oss til å kunne presentere dem på hovedscenen i 2023! Canal Street 2023: vi gir dere LOKANDER!

Juryen var: Ole Kelly Kvamme, Rebekka Lundstrøm og Sheila Simmenes.

Lokander, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Lokander, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Lokander, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Lokander, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Lokander, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Lokander, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Lokander, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)

Lokander, UnderStreet 2022 (foto: Bjørg Fossli)