I 2023 feirer Arendal 300 år og i den anledning har jubileumskomiteen gitt den unge komponisten Martin Torvik Langerød i oppdrag å lage bestillingsverket. Verket skal fremføres under Canal Street som en åpen gratiskonsert for hele byens befolkning og besøkende. Tradisjonen tro utforsker festivalen nye steder å fremføre musikk på. Arenaen blir denne gang på Fløyheia, nærmere bestemt i området utenfor Statsforvalterens hus, med spektakulær utsikt utover Galtesund.

(Foto: Guro Sommer)

Torvik Langerød er oppvokst på Saltrød og er nå som ferdig utdannet komponist i starten av sin karriere. Jubileumskomiteen ønsker med dette å gi en av våre egne unge kunstnere anledning til å skape et musikkverk, som vil være i Arendals eie for all ettertid. Verket får sin urfremføring under Canal Street i juli 2023, men vil forhåpentligvis fremføres flere ganger på ulike arenaer i løpet av året. Verket skal fremføres av Agder Camerata, et ensemble som består av musikere bosatt i kommunen og regionen. Å skape ny musikk med utgangspunkt i samtiden og i stedet vi bor på, og å bidra til å løfte frem unge kunstnere er i tråd med jubileets mål om å skape varige positive ringvirkninger.

Jubileumskomiteen er også stolte over å kunne samarbeide med en så solid og profesjonell arrangør som Canal Street. Festivalen har et stort publikum og mange arendalitter tar turen til sentrum for å oppleve gateliv og musikk i løpet av festivaluka. I 2023 vil vi sammen invitere publikum til å ta glassheisen til Arendals nye bydel, for å oppleve ny musikk på en ny arena.

Urfremføringen blir lørdag 29. juli 2023 kl. 15:00 på Fløyheia.