Torsdag 27. juli 2023 – hovedkonserten på Sam Eydes plass: En helt utrolig spesiell torsdag! Hiphop, rock, jazz og party party inn i natta: En festkveld av de sjeldne – en kveld for den gode stemninga fra rundt tusenårsskiftet!

For bare se hva vi varter opp med:

KLOVNER I KAMP

Klovner i kamp

Klovner i kamp er en norsk Hip-Hop-gruppe som ble startet av Alis og Dr S i 1994. I dag består gruppa av Alis, Finger’n og Dansken – også kjent som Aslak, Thomas og Esben.

Bandet ble lagt på is i 2006, men i årene som fulgte fortsatte musikken å spre seg til nye generasjoner av fans. I 2013 skulle klovnene spille en «one night only» på Sentrum Scene, men billettene gikk så kjapt at det måtte settes opp to ekstrakonserter.

Etter en utsolgt æresrunde med konserter over hele landet har vennskapet blusset opp igjen og klovnene hevder at nå kan alt skje. Også kloning av mennesker. De siste årene har klovner spilt et utvalgt knippe konserter over det ganske land, og overalt hvor klovnene kommer er det fulle hus, fulle mennesker og overflod av kjærlighet.

T.P. ALLSTARS – TAKIN’ OVA 25 ÅR!

T.P. Allstars

Selv om Hip-Hop-kulturen veltet over hele Europa i første halvdel av 80-tallet skulle det ta nok et tiår før den lokale varianten av musikken skulle få sitt gjennombrudd. Pionerer som B.O.L.T. Warhead og senere Warlocks, Gatas Parlament og Pen Jakke med flere holdt kulturen i live på undergrunnsnivå, men det skulle syv gutter fra Oslo, Mandal, Jessheim og Ski til for å bringe musikken hjem til et bredere publikum. Mange rap-fans kan peke på en spesiell hendelse som boostet interessen og viste at man kan lage autentisk rap musikk også her hjemme: HitAwards-opptredenen til TommyTee, Warlocks, Diaz, Opaque (aka Mae) og Son of Light i godt selskap med New York-heltene El Da Sensei og Mike Zoot. Gutta kom firende ned fra taket i Oslo Spektrum og tok over kvelden og også kongeriket Norge.

Dette ble startskuddet på en ny generasjon av utøvere og spiren til den enorme lokale rap scenen vi har i dag. Karpe Diem har en gang uttalt at de en gang i tiden pleide å rappe «Takin’ Ova» backstage før de gikk på scenen på sine konserter. Om dette er en sann historie tør vi ikke skrive under på, men at denne låta satte dype spor i norsk populærkultur hersker det liten tvil om. Når Tommy Tee tar med seg sine gamle kamphaner på turne igjen skal naturligvis nok gamle slagere vekkes til live igjen. De har det blitt endel av gjennom en lang karriere. Men det skal også fortelles historier. Historier om 25 år med lokal rap i Norge. Og Hip-Hop-kultur slik den ble servert på 90-tallet med innslag av dans og kunst.

NEED MUSIC & BLÅSEMAFIAN

Blåsemafian

Denne gjengen kan man regne som eksperter å være når det kommer til å utøve fra scenekanten. Med over 500 spillejobber årlig har de en rekke knep i ermet og en bred erfaring på hva som beveger publikum. De lover full fest og dansegaranti, som sammen med gåsehudopplevelser og svært dyktige artister skaper et dynamisk og spennende liveshow både med kjente cover-låter og eget materiale.

Need Music

Artistene som møter på Canal Street er 8 av totalt 70 artister som hører til Need Music-kollektivet fra Oslo. DJ Pistolpuma er en av grunnleggerne av dette kollektivet og blir også med på scenen denne kvelden i Arendal, sammen med Blåsemafian, Ingvild Lindsjørn, Geirmund Hansen, Esther Roe og Simen Sandnes.

ROCKEBANDET ÆNDAL

Rockebandet Ændal

Rockebandet Ændal er et hardtslående metalband med opprinnelse fra Arendal med medlemmer fra kjente band som Stonegard, Bulk, Benea Reach og YTO. Bandet har etter sin oppstart i 2008 satt en ny standard med sine legendariske sceneopptredener med full klikkings og blodsmak i munnen! Dette fyrverkeriet av et live-band har høstet mye ros for sine utgivelser og konserter og spiller en sømløs blanding av metal og mørk stonerrock med elementer fra hardrocken, og er med sine norske tekster en sann fest av brutal energi med fullt trøkk og massivt lydbilde.

Bandet skriver selv:

Ikke bare er bandnavnet tatt fra Norges hardeste by, Arendal, men alle medlemmene er ekte Ændalitter som er oppvokst på trusler, vold og fyll.

Bandet har også den uoffisielle norgesrekorden i å spille på den nå nedlagte Hovefestivalen flest ganger, da de var det eneste bandet som ble invitert til å spille der hele fire år på rad.

Foreløpig, fantastisk, line-up for Canal Street 2023

Hovedscenen Sam Eydes plass onsdag 26. juli fra kl. 17
LOKANDER // SIMEN STEINKLEV // CAPOW x 2G // BEATHOVEN

Hovedscenen Sam Eydes plass torsdag 27. juli fra kl. 18
ROCKEBANDET ÆNDAL // T.P. ALLSTARS // NEED MUSIC & BLÅSEMAFIAN // KLOVNER I KAMP

VELKOMMEN til en superkveld – billettsalget er i full gang!