Kirkegårdskonserten. En av våre mest ikoniske konserter. Arendal kirkegård er et vakkert sted. Musikk, sanger og poesi – til ettertanke, trøst og glede. Bokstavelig talt i grenseland. Det er et spesielt sted å opptre for en artist. Det vekker følelser og tanker litt utenom det vanlige. Krevende på et annet vis. Så da har vi funnet fram en spesiell artist neste sommer. Kanskje den artisten vi har fått aller flest spørsmål om de siste åra!

Trygve Skaug er både artist, låtskriver og poet. Musikken hans har siden 2010 ligget over 350 uker på NRK P1 sine A-, B-, og C-lister og han har mottatt flere gullplater og nominasjon til Spellemannsprisen. Han er også den mestselgende lyrikeren i Norge, og har ligget på topplisten i lyrikk siden 2016. Diktene hans er blant de mest delte på sosiale medier, der han har over 300.000 følgere. Ikke uten grunn kalles han ofte for Instagrampoeten.

Skaug har siden høsten 2012 reist landet rundt med egne konserter. Han har gitt ut fem soloalbum, og gjort alt fra stuekonserter til Oslo Spektrum (2021). Han har gitt ut åtte diktsamlinger og har bidratt til en rekke ulike diktantologier, og undervisningsmateriell brukt i ungdoms- og videregående skole. Skaug står også bak mange tekster og melodier brukt av andre artister – blant andre Maria Mena, Solli-Tangen-brødrene, Daniel Kvammen, Eva Weel Skram, Maria Solheim, Marthe Wang, Arne Hurlen, Tore Thomassen, Christian Ingebrigtsen, Lewi Bergrud og Trond Trudvang.

Engasjement

Trygve har siden 2011 hatt et sterkt engasjement for bistand, og har gjennom juleturneen Seine natt desember samlet inn i overkant av 2 millioner kroner til blant annet skoleprosjekt på Filippinene og i Romania. Han var i 2017 med på å starte opp organisasjonen Dear Sarena som jobber med utdanning i vanskeligstilte områder. Han har siden 2019 samarbeidet tett med organisasjonen Dråpen i Havet, som driver hjelpearbeid blant flyktninger, blant annet i mottaksleire ved Europas yttergrenser. I 2020 samlet streamingkonserten «Langfredag for Moria» inn over 1,6 millioner kroner til feltarbeidet i Moria-leiren.

Vi gleder oss stort til å presentere Trygve Skaug med orkester på Arendal kirkegård!

Line-up for Canal Street 2023 så langt

Hovedscenen Sam Eydes plass onsdag 26. juli fra kl. 17
LOKANDER // SIMEN STEINKLEV // CAPOW x 2G // BEATHOVEN

Kirkegårdskonserten Arendal kirkegård onsdag 26. juli kl. 21
TRYGVE SKAUG

Hovedscenen Sam Eydes plass torsdag 27. juli fra kl. 18
ROCKEBANDET ÆNDAL // T.P. ALLSTARS // NEED MUSIC & BLÅSEMAFIAN // KLOVNER I KAMP

Hovedscenen Sam Eydes plass fredag 28. juli fra kl. 18
THE DUBLIN LEGENDS (IRL) // ÅGE ALEKSANDERSEN // CLAWFINGER (SE)

VELKOMMEN til en super festival – billettsalget er i full gang!