Vi flytter jazzscenen til kulturhuset! Etter 10 år med jazzkonsertene på Clarion Hotel Tyholmen er det spennende å flytte tilbake til kulturhusets store scene! Det gir oss nye muligheter både lyd- og scenemessig, og selvsagt også for publikum.

Forandring fryder – og for et program vi kan tilby! Og merk: nytt av året er et helt eget jazz-pass, en billett som gir deg fri adgang til samtlige konserter samt jam etter siste konsert til langt ut i natta..!

Onsdag 26. juli kl 19:
Ketil Bjørnstad / Anneli Drecker duo

Anneli Drecker og Ketil Bjørnstad

Da Ketil Bjørnstad inviterte Anneli Drecker til å fremføre bestillingsverket Grace på Vossajazz i 2000 startet et langt og begivenhetsrikt samarbeid, med Anneli som vokalist på hele fem av Ketils album. Nå skal duo-formatet igjen utforskes, med både gammelt og nytt materiale. De to siste prosjektene, der Lars Saabye Christensen har skrevet tekstene, har fått femmere og seksere i de store avisene. Samtlige er tonesatt og klanglagt av Ketil Bjørnstad, og bundet sammen av Anneli Dreckers alltid like overnaturlige vokal.

Onsdag 26. juli kl 21:
Elephant9

Elephant9

Elephant9 er et musikalsk monster man knapt har sett sidestykke til,  hverken i Norge eller i internasjonal sammenheng! Torstein Lofthus, Nikolai Hængsle og Ståle Storløkken velger å fristille seg fra merkelapper, og trives med å se fremover – inn i en ny kaotisk tidsalder der musikk for stadig flere nettopp er fri for historie og slitne betegnelser. Med kollektiv bevissthet og uvanlige evner inntakt koker de tre på scenen opp sitt uvanlige brygg som oppleves nytt, inkluderende og ikke minst intenst underholdende.

Torsdag 27. juli kl 19:
Harr og Hartberg

Harr og Hartberg (foto: Pål Laukli)

Skuespiller Thorbjørn Harr + Aslak Hartberg fra Klovner i kamp = Harr og Hartberg. Alle tekstene er spesialskrevet av Lars Saabye Christensen. I 2015 debuterte de med jazzplaten «Døden er dårlig gjort». Siden da har de gitt ut to plater til og spilt på jazzfestivaler og jazzklubber over hele landet. I ryggen har de et stjernelag av jazzmusikere: Trygve Seim, Andreas Bye og Sjur Miljeteig.

Torsdag 27. juli kl 21:
Tord Gustavsen trio

Tord Gustavsen trio

Tord Gustavsen er tilbake i trioformat, med ny bassist (Steinar Raknes) og ny vinkling på den melodiøse og ettertenksomme jazzen som har fengslet lyttere over hele verden. Tords trio-album har fått oppsiktsvekkende respons fra både publikum og kritikere, og trioen opplevde som første band noensinne å få et instrumentalalbum på første plass på VG-lista. Musikkanmeldere verden over har latt seg begeistre av Gustavsens spesielle og sterke kvaliteter og trioens særegne, ladede minimalisme og nedstrippede skjønnhet.

Fredag 28. juli kl 19:
Britt-Synnøve Johansen og Salongorkesteret

Britt-Synnøve Johansen (foto: Håkon Nordvik)

Mange husker Britt-Synnøve som ung vinner av Melodi Grand Prix i 1989(!) Hun og Ragnvald Wernøe har komponert et album med klare referanser til tidløs, fransk musikk – og lysere enn tittelen tilsier. Den franske chanson-tradisjonen er dramatisk og graver dypt, men det overordnede budskapet på «Mørk salong» er håp.  Publikum tas med fra sorg til glede, skygge til lys. Alt en kan finne i eget liv. Alt en kan finne i en mørk salong.  Med seg har hun Salongorkesteret: Rasmus Solem, Magnus Rød Haugland, Vidar Kenneth Johansen og Allan Vigre.

Fredag 27. juli kl 21:
Trondheim Jazz Orchestra & GURLS

GURLS og Trondheim jazz orchestra

Trioen GURLS har siden 2013 utviklet seg til et flaggskip innen norsk jazz. Trioen har toppet norske jazzfestivaler, spilt for utsolgte klubber, og vunnet Spellemannprisen for det sprudlende debutalbumet «Run boy, run». Hanna Paulsbergs bestillingsverk for Trondheim Jazz Orchestra & GURLS vakte våren 2021 stor begeistring, med en rekke helt nye låter for anledningen, samt noen av GURLS’ hitlåter i ny drakt. Til Canal Street kommer de dessverre uten Ellen Andrea Wang, men med svært kompetent stand-in: Oda Steinkopf.

Foreløpig line-up for Canal Street 2023

 • ONSDAG
  • Merdø onsdag 26. juli fra kl. 15.30
   MISSING A BLONDE // OLE PAUS
  • Hovedscenen Sam Eydes plass onsdag 26. juli fra kl. 17
   LOKANDER // SIMEN STEINKLEV // CAPOW x 2G // BEATHOVEN
  • Jazzscenen Arendal kulturhus onsdag 26. juli fra kl. 19
   ANNELI DRECKER / KETIL BJØRNSTAD DUO // ELEPHANT9
  • Kirkegårdskonserten Arendal kirkegård onsdag 26. juli kl. 21
   TRYGVE SKAUG
 • TORSDAG
  • Hovedscenen Sam Eydes plass torsdag 27. juli fra kl. 18
   ROCKEBANDET ÆNDAL // T.P. ALLSTARS // NEED MUSIC & BLÅSEMAFIAN // KLOVNER I KAMP
  • Jazzscenen Arendal kulturhus torsdag 27. juli fra kl. 19
   HARR OG HARTBERG // TORD GUSTAVSEN TRIO
 • FREDAG
  • Hovedscenen Sam Eydes plass fredag 28. juli fra kl. 18
   THE DUBLIN LEGENDS (IRL) // ÅGE ALEKSANDERSEN // CLAWFINGER (SE)
  • Jazzscenen Arendal kulturhus fredag 28. juli fra kl. 19
   BRITT-SYNNØVE JOHANSEN // GURLS + TRONDHEIM JAZZ ORCHESTRA
 • LØRDAG
  • Bestillingsverk Arendal byjubileum, gratiskonsert Fløyheia lørdag 29. juli kl 15
   MARTIN TORVIK LANGERØD, AGDER CAMERATA

VELKOMMEN til en super festival – billettsalget er i full gang!

Del på: