Med terningkast 6 i Aftenposten og et utsolgt Parkteatret i Oslo i januar er vi på full vei inn i det Tyr selv har døpt Tyr season. Tyr Season er for øvrig også åpningslåten på Tyr Tape som kom ut i fjor høst og som ble møtt av en unison hyllest fra et norsk anmelderkor. Det hele endte med at Tyr ble nominert til Spellemann for årets hip-hop 2022.

Tyr Markus Røe er absolutt ingen lettvekter i bransjen, men for mange er han likevel et nytt og friskt pust på den norske musikkscenen. Under artistnavnet Tyr debuterte han nylig med musikk på norsk, men har til tross for sin unge alder (22) allerede mange års erfaring fra ulike scener i landet.

Sist vi hørte fra Tyr gikk han under navnet Wonder The Boy, og allerede som 15-åring startet han å skrive og fremføre låter på engelsk. Etter et par rolige år hvor han har finpusset rapferdighetene på morsmålet slapp han i sommer sin første norske single 21. Engasjementet rundt låten var enormt, mye takket være TikTok, og låten ble en skikkelig sommerhit. En og en halv måned senere fulgte han opp med klubb-bangeren Chanel feat. Oscar Blesson, en låt som hadde både cover og førsteplass på New Music Friday i tillegg til en plass på topp 50-lista!

«Jeg tror ikke man har hørt rapmusikk som dette i Norge før. Føler det er helt nye tider nå. Tyr sesong.»

– Tyr

Låtene til Tyr hører hjemme i et typisk hip-hop-landskap, men med inspirasjon fra flere ulike sjangre for den oppmerksomme lytter. Tyr sin sound er ganske unik, der han blander moderne elementer med inspirasjon fra 2000-tallets hip-hop. Tyr er også en ekstremt dyktig tekstforfatter, og blir allerede ansett som en av de beste på tekst i sin sjanger. Låtene fanger en livsstil veldig mange unge i dag kan relatere til, noe engasjementet i sosiale medier – og da spesielt Tik Tok – viser en fanbase som ikke får nok.

På Hovedscenen 26. juli spiller han sammen med BEATHOVEN (som han også har låta Tyrthoven sammen med), CAPOW x 2G, SIMEN STEINKLEV og LOKANDER. Det blir party!

Foreløpig line-up for Canal Street 2023

 • ONSDAG
  • Merdø onsdag 26. juli fra kl. 17
   MISSING A BLONDE // OLE PAUS
  • Hovedscenen Sam Eydes plass onsdag 26. juli fra kl. 17
   LOKANDER // SIMEN STEINKLEV // CAPOW x 2G // TYR // BEATHOVEN
  • Jazzscenen Arendal kulturhus onsdag 26. juli fra kl. 19
   ANNELI DRECKER / KETIL BJØRNSTAD DUO // ELEPHANT9
  • Kirkegårdskonserten Arendal kirkegård onsdag 26. juli kl. 21
   TRYGVE SKAUG
 • TORSDAG
  • Hovedscenen Sam Eydes plass torsdag 27. juli fra kl. 18
   ROCKEBANDET ÆNDAL // T.P. ALLSTARS // NEED MUSIC & BLÅSEMAFIAN // KLOVNER I KAMP
  • Jazzscenen Arendal kulturhus torsdag 27. juli fra kl. 19
   HARR OG HARTBERG // TORD GUSTAVSEN TRIO
 • FREDAG
  • Hovedscenen Sam Eydes plass fredag 28. juli fra kl. 18
   THE DUBLIN LEGENDS (IRL) // ÅGE ALEKSANDERSEN // CLAWFINGER (SE)
  • Jazzscenen Arendal kulturhus fredag 28. juli fra kl. 19
   BRITT-SYNNØVE JOHANSEN // GURLS + TRONDHEIM JAZZ ORCHESTRA
 • LØRDAG
  • Bestillingsverk Arendal byjubileum, gratiskonsert Fløyheia lørdag 29. juli kl 15
   MARTIN TORVIK LANGERØD, AGDER CAMERATA

VELKOMMEN til en super festival – billettsalget er i full gang!

Del på: