Den som trodde at litt regn skulle skremme arendalittene vekk fra å nyte flotte artister på unike steder måtte jo bare bite det i seg, det beviste vi alle for fulle i går. TAKK for at dere trosset dråpene og ble med på festen sammen med oss! Gå gjerne inn på facebooksida vår – eller direkte til bildegalleriet vårt på flickr – for å gjenoppleve magien fra gårsdagen.

I dag, torsdag, kan vi by på fire programposter.

Plutselig Sirkus (foto: Erik Thallaug)

Plutselig Sirkus (foto: Erik Thallaug)

BarneStreet med sirkusspillopper

Aller først er det gjengen i BarneStreet som dukker opp i sentrum, nærmere bestemt på Kanalplassen. Vi skal leke sirkus hele dagen, fra 11 til 14 – med ekte sirkusshow med Plutselig Sirkus klokka 12. Her kan du få forsøke deg som sirkusartist også – ja, du som er voksen (til glede for ungene), men selvsagt også de små.

Og husk: på BarneStreet er alt gratis!

Hovedscenen: Rock og hip-hop og blåserrekke og dansere og full partystemning!

  • Inngang til Hovedscenen kan du få med: Festivalpass, Dagspass torsdag, eller enkeltbillet for Hovedscenen torsdag. Billettene finner du på denne lenken hos ticketco. Med dagspass kan du rusle inn og ut mellom Sam Eydes plass og Jazzscenen, om du skulle få behov for enten å roe nepa fra partykjøret på Hovedscenen eller du ønsker å peppe det litt opp fra den mer dempa Jazzscenen.
  • Alle tre billettyper gir fri adgang til CS Natt – DJ lounge og Jam Session – seinere på kvelden.
  • Aldersgrense er 16 år, de under 12 går gratis inn i følge med betalende voksen.

Heltene i Rockebandet Ændal skal endelig få spille på hovedscenen, og med den innsatsen de har lagt ned for å promotere det stuntet burde de få klippekort på jobben! Vi gleder oss maks til full klikkings fra tidlig kveld – og sjokk og beven: de har også skrevet noen NYE låter..! De starter Hovedsceneballet klokka 18 sharp.

Er du gammel nok til å huske at hip-hop og rapen kom til Norge? Altså, som i at første gang norske artister som fikk til et kommersielt gjennombrudd? Noen vil påstå at det var gjengen i T.P. Allstars som bana vei, det skrives og snakkes om en legendarisk opptreden på Hit Awards der hotshots fra «over there» sto trippende på sida av scenen og ville være med. Nå er det alt gått 25 år, men det stopper selvsagt ikke Tommy Tee, Warlocks, Diaz, Opaque (aka Mae) og Son of Light! Nå får du se – og høre – disse legendene på Canal Street-scenen, sånn omtrentlig fra klokka 1930.

Partyfikserne i Blåsemafian + Need musikkollektiv er også ganske ustoppelige, og her går ryktene om at de ikke nøyer seg med den «lille» gjengen de utgjør sjøl men i tillegg har engasjert en gjeng dansere fra Bølgen Dansestudio. Vi hiver oss mer enn gjerne med på festen (men vi holder oss nede på bakken, tenker vi..!). Fra klokka 21!

Det ligger an til tut og kjør en hel kveld, med andre ord, og siste artist ut – Klovner i Kamp – gjør ikke noe for å dempe feststemninga når de går på et kvarters tid over klokka 22! Men, sammen med Alis, Finger’n og Dansken skal vi klare det, en bit av gangen!

Neddempet på Jazzscenen

  • Inngang til Jazzscenen kan du få med: Festivalpass, Dagspass torsdag, Jazzpass, eller enkeltbillett for Jazzscenen torsdag. Billettene finner du på denne lenken hos ticketco. Med dagspass kan du rusle inn og ut mellom Sam Eydes plass og Jazzscenen, om du skulle få behov for enten å roe nepa fra partykjøret på Hovedscenen eller du ønsker å peppe det litt opp fra den mer dempa Jazzscenen.
  • Alle fire billettyper gir fri adgang til CS Natt – DJ lounge og Jam Session – seinere på kvelden.
  • Aldersgrense for å gå aleine er 18 år, yngre kan komme inn med egen billett og i følge med betalende voksen.
  • Kom tidlig! I går ble vi nesten en halvtime forsinket ved oppstart fordi køen var så lang ved innslipp.

For de som er bittelitt mer rolig anlagt blir det også muligheter for store musikkopplevelser i dag. Vi har to artister til dere som trekker inn i Store Torungen: klokka 19 lener vi oss veldig godt tilbake og låner øre til duoen Harr og Hartberg.

Og, ja – det ER skuespilleren, og han der fra Klovner i Kamp. Som mange talentfulle mennesker nøyer de seg ikke med å utøve én side av sin kreativitet. Selv om Aslak Hartberg altså er mest kjent som rapper i Klovner i kamp har han nemlig hovedfag i jazzmusikk og har spilt med artister som Jon Eberson, Bugge Wesseltoft og bandet Shining. Han er også prisvinnende filmkomponist. Thorbjørn Harr har også holdt på med jazz mesteparten av sitt liv, både som vokalist og som saksofonist. Duoen har gitt ut flere jazzplater og spilt på festivaler og klubber over hele landet. Alle tekstene er for øvrig spesialskrevet av Lars Saabye Christensen. Med seg har de et stjernelag av jazzmusikere: Trygve Seim, Andreas Bye, Sjur Miljeteig og Jørn Øien.

Klokka 21 er det så tid for en fantastisk opplevelse når Tord Gustavsen Trio overtar scenen. Trioen har nylig fått en ny bassist i Steinar Raknes og utgjøres for øvrig av Jarle Vespestad på trommer og selvsagt Tord Gustavsen på piano. Det klassiske pianoformatet utfordres ved bruk av elektroniske instrumenter og effektpedaler men aldri på bekostning av den rene og vakre tonen. Repertoaret er en musikalsk dialog mellom Tords originalkomposisjoner, salmetoner og frie improvisasjoner, og musikken er blitt omtalt som «ordløse salmer» eller «abstrakt gospel».

CS Natt kapittel to – med jam og med Pistolpuma

  • Inngang til CS Natt koster 200 kroner – du som har billett til konsertene tidligere på kvelden kommer gratis inn.
  • Aldersgrense 20 år.

På mezzaninen er det i kveld Pistolpuma som overtar spakene, og vi tar nok ikke så altfor feil når vi gjetter at han vil få hjelp til å løfte låtene av gutta i Blåsemafian. Men alle kan jo ikke stå der oppe og spille, så kanskje tar noen av dem turen inn i Store Torungen? Der står det rutinerte husbandet vårt klare til å lose spillesugne musikere inn i sommernatta, ofte i selskap med artister som har spilt konsert tidligere på kvelden. I går var det Clawfingers Zak Tell (og Bård, selvsagt!) som dukka opp – ta turen innom og se hva som skjer i kveld, da vel!