Clawfinger (SE)

Clawfinger er endelig tilbake! Dette utrolig energiske rapcore-metalbandet, med samfunnskritiske tekster og en knallsterk attityde, har blitt kalt Europas svar på Rage against the Machine… Heldigvis holder de fortsatt stilen og energien!

Norske Bård Torstensen og Erlend Ottem fra Arendal reiste på slutten av 1980-tallet til Sverige for å arbeide på Rosegrove sykehus i Stockholm. Der traff de Zak Tell og Jocke Skog, som også arbeidet der. Nordmennene hadde begge spilt i rockebandet Theo, mens svenskene var opptatt av rapping og hiphop. Sammen startet de Clawfinger, et band som ble blant de første til å slutte seg til rapcore. Ganske kjapt kom en tredje arendalitt, André Skaug, med på bass (mens Erlend forlot bandet i 2003).

Bandet har ofte fokusert på politiske og anti-rasistiske budskap. Musikalsk er de kjent for å ha melodiøse men samtidig brutale sanger. Da Clawfingers første album ble sluppet i 1993 fikk bandet masse oppmerksomhet, spesielt i Europa – og som en følge av hvor store de ble fikk de åpne for kjente band som Anthrax og Alice in Chains. Og faktisk hadde Clawfinger et etter hvert nokså kjent band som supportband på en av sine tidlige turneer: Rammstein.

Clawfinger vant i 2008 publikumsprisen Golden Spinning Top, etter sin opptreden på den polske festivalen Przystanek Woodstock. De ble spesielt invitert tilbake i 2009, da hadde festivalen 400 000 besøkende, hvor 100 000 så Clawfinger spille. I 2017 spilte de på Europas største metallfestival Wacken Open Air i Tyskland for ca 70 000! Det gjorde det så bra at de ble invitert tilbake året etter.

Clawfinger