Harr og Hartberg

Skuespiller Thorbjørn Harr + Aslak Hartberg fra Klovner i kamp = Harr og Hartberg. Alle tekstene er spesialskrevet av Lars Saabye Christensen.

(foto: Pål Laukli)

I 2015 debuterte de med jazzplaten «Døden er dårlig gjort». Siden da har de gitt ut to plater til og spilt på jazzfestivaler og jazzklubber over hele landet.

Selv om Aslak Hartberg er mest kjent som rapper i Klovner i kamp har han hovedfag i jazzmusikk – han har spilt kontrabass i bandet til Jon Eberson, gitt ut plater med Bugge Wesseltoft og var bassist i Shining på deres tre første plater. Han er også prisvinnende filmkomponist og har blant annet skrevet all musikken til NRK-suksessen Heimebane.

Thorbjørn Harr har også holdt på med jazz mesteparten av sitt liv, både som vokalist og som saksofonist. De siste årene har han blant annet spilt i «Vikings», i Paul Greengrass sin Netflix film om 22 juli, hovedrollen i serien Kielergata, og mot selveste Julianne Moore i «Bel Canto».

I ryggen har de et stjernelag av jazzmusikere: Trygve Seim (sax), Andreas Bye (slagverk), Sjur Miljeteig (trompet) og Jørn Øien (piano).