Helge Lien Trio feat. Tore Brunborg

Når den prisbelønte Helge Lien Trio forener sine musikalske krefter med den ettertraktede jazzsaksofonisten Tore Brunborg, er resultatet en dypt tilfredsstillende og vakker musikalsk reise. Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen.

(foto: C.F. Wesenberg)

Med Helge Lien på piano, Johannes Eick på bass og Knut Aalefjær på trommer, leverer de bevegende melodier, lekne improvisasjoner og årvåkent samspill. Når trioens kreative energi møter Tore Brunborgs bemerkelsesverdige evne til å formidle intimitet og dybde gjennom saksofonen, blir en ny dimensjon skapt.

Albumet «Funeral Dance» er en hyllest til den anerkjente ukrainske pianisten Mikhail «Misha» Alperin, Helge Liens lærer og mentor gjennom mange år.

— «Misha» brukte alltid å si: musikk handler om sang, dans, liv og død. Noe som ble en viktig erkjennelse for meg. Han snudde min musikalske verden på hodet da jeg var 19 år, og han har fortsatt en enorm innflytelse på meg og mitt musikalske virke den dag i dag, forteller Helge Lien.

— Jeg har jo alltid vært en stor fan av Tore og hatt et ønske om å spille med ham i årevis. Så det at jeg i dette prosjektet og på denne plata, fikk en av mine helter til å være med på å tolke og spille min musikk har vært en drøm som gikk i oppfyllelse. For meg ble dette også en ekstra fin måte å hylle min lærer og mentor på.