I Like To Sleep

I LIKE TO SLEEP har, med mantraet «Powerjazz to the people», tatt jazz- og rockenorge med storm!

Foto: Sigrid Erdal

Den prisbelønte og kritikerroste powerjazztrioen I LIKE TO SLEEP fra Trondheim, bestående av Amund Storløkken Åse (vibrafon & mellotron), Nicolas Leirtrø (barytongitar) og Øyvind Leite (trommer) har i snart 10 år feid over jazz- og rocke-Norge som et av de mest hardtslående og overraskende bandene! Med 100 konserter på de fleste rock- og jazzklubber i landet, store internasjonale festivaler som Roadburn, Pstereo, Tampere Jazz Happening med mere, 3 kritikerroste plateutgivelser på bl.a. Rune Grammofon, har trioen drevet nybrottsarbeid i møtet mellom rock og jazz under mantraet “Powerjazz to the people”.

Trioen henter inspirasjon fra et stort spenn av musikalske retninger; som 60- og 70-tallets spirituelle frijazz med Alice Coltrane i spissen, gammel prog og King Crimson, dagens intrikate jazz konsentrert rundt Berlin, Olivier Messiaen, Motorpsycho, og den skandinaviske rocka tilnærmingen til frijazz de siste 20 årene av f.eks. The Thing.

Under Moldejazz 2023 fikk trioen utdelt Norges største musikkstipend – Sparebank1 SMN JazZtipendiat – for å skrive bestillingsverk til Trondheim Jazzorkester i 2024 med en prosjektramme på 1 million kroner.

I 2018 vant trioen Jazzintro og tittelen «Årets unge jazzmusikere” som tidenes yngste band med følgende begrunnelse av juryen, like relevant og beskrivende den dag i dag:

— I LIKE TO SLEEP innehar en musikalsk tyngde og modenhet. De opptrer som en særegen organisk enhet. Musikerne har hver for seg et høyt teknisk nivå og formidler kollektivt et stort og bredt musikalsk spekter. Det er et band som tør å ta sjanser og som har en evne til å ta publikum med seg inn i deres suggererende univers. Musikken er ekspressiv og eksplosivt vakker. Bandet har potensial til å bli stilskapende innen norsk jazz.

I LIKE TO SLEEP er:

  • Amund Storløkken Åse: vibrafon & mellotron
  • Nicolas Leirtrø: barytongitar
  • Øyvind Leite: trommer