Kamelen

Hip hop-artist og historieforteller Kamelen, også kjent som Slim Kamel, ble kjent over natten da han rømte fra politiets varetekt samtidig som han slapp singelen Si ingenting i 2015.

Kamelen har, med hyppige utgivelser, etablert seg som en undergrunnsfavoritt og en viktig musikalsk stemme for en underrepresentert gruppe. I 2018 ble han nominert til både Gramo-stipendet og Spellemann for «Årets gjennombrudd». Og på veggen henger troféer for albumet Kingpin Slim og låter som blant annet Lil Homie, Beng Beng Beng, Si ingenting, Klubbkamel og Vil ba vekk. Albumet #FRIKJENT fra 2021 er inspirert av de fire månedene han satt i varetekt for et ran han ikke begikk, der låtene figurerer som et motsvar på anklagene samtidig som de gir et innblikk i en intenst frustrerende periode av livet.

Låten Creme de la creme fra 2021 er laget med et stjernelag av produsenter og låtskrivere, blant annet Anders Nilsen (Matoma, Katastrofe), André Jensen (R3HAB, Tungevaag) Emir Hindic (EMIR, Sushi x Kobe) og Maciek Ofstad (Kvelertak).

— Elsker å spille låten Klubbkamel live, og spesielt reaksjonen publikum gir meg når eg spiller den live. Creme er absolutt ikke et forsøk på å gjenskape den låten, men når eg hørte beaten så visste eg at folka ville føle den energien. Så nå har vi en til låt å stagedive til!

Kamelen om låta Creme de la creme