BarneStreet 2013!

BarneStreet 2013 (Foto: Carl Fredrik Schou Knutsen)

Guro von Germeten, Bare Barn Band, LidoLido, Good Time Charlie, barneparade, masse gøyale aktivieter og masse mer! BarneStreet er på sjette året og smeller til med Pang og moro og litt mystikk!

BARN – MUSIKK – BEVEGELSE

BarneStreeet 2013 ønsker å gi barn og unge en god festivalfølelse gjennom musikkopplevelser og mulighet for lek og bevegelse både på Kanalplassen og på Buøya. Vi smeller festivalen i gang med en rytmisk parade, hvor de barna som ønsker å delta tar med egne rytmeinstrumenter og danser gjennom gatene sammen med BarebarnBand. Ved siden av BareBarnBand kan du på Kanalplassen oppleve Guro von Germeten og Good Time Charlie «Nede på stasjonen».

Bli med, så lager vi Kanalplassen til byens sirkusmanesje!
Her kan du hoppe strikk! Kanskje du kan en måte som du ønsker å vise og lære bort? Hoppe tau, sjonglere, gå på stylter eller prøve deg med noen triks i manesjen, vise en dans eller noen kule moves? Eller kanskje du liker å klovne litt også… Hvem vet – kanskje vi sammen kan klare å skape et lite sirkus i byen?

På Buøya stiller vi med ulike leker og aktiviteter som kan være artig å bedrive når en ikke bader eller hører på Knut Elvik med BarebarnBand.

BarneStreet er blitt en hel egen festival inne i festivalen. Flere arrangementer hver dag under festivalen, en egen BarneStreet-base på Kanalplassen og egne t-skjorter markerer dette. Og en egen gruppe av barn og voksne som jobber med planlegging og gjennomføring av arrangementene. Til og med egne konferansierer og artistkontakter har BarneStreet.

ONSDAG: Bare Barn Band & Barneparaden åpner Canal Street!

Barneparaden & Åpningskonserten på Canal Street med elleville Bare Barn Band, – Det blir garantert gøyalt! Ta med rytmeinstrumenter, kle deg ut og bli med! Og så blir det konsert: Mye tull og tøys og nye og gamle , ukjente og kjente sanger som både store og små kan bli med å synge på. Bli med på en musikalsk reise Norge rundt med bil, båt, tog, luftballong og masse annet sammen med Dag Tynes, Leif Magnus Lilleaas, Ole Kelly Kvamme og Rasmus Solem. Åpningskonserten går av stabelen på Kanalplassen rett ved Pollen i hjertet av Arendal.

TORSDAG: GURO VON GERMETEN & Schwindelfrei orchestra

Guro von Germeten, «hun med det røde trekkspillet», hylles av store tyske aviser som det beste Norge har levert utover oljen, av Kongsberg Jazzfestival som en av de mest orginale artister i norsk og europeisk musikkliv, og av Bylarm som elektrisk, kraftfull og dramatisk. Hun leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons. Guro har vært på Canal Street før og sjarmert oss i senk. I år kommer hun med hele sitt vidunderlige orkester – både til BarneStreet og til «VoksenStreet»!

TORSDAG: SYNNE SANDEN

er tilbake på Canal Street med nytt band og nytt album! Hun høster stadig knallkritikker
Synne Sanden ga nylig ut sitt andre album «Climbing The Rainbow». Singelen «The King In My Kingdom» fra plata førte bl.a. til at Synne ble kåret som nr 2 i Urørt-finalen (NRK P3). Synne er 22 år fra Treungen og ga i 2012 ut sin debutplate «When Nobody’s Around» til strålende kritikker i både inn- og utland. Med seg på platen hadde hun bl.a. med seg Mathias Eick, Moddi og Mathias Stubø samt Bugge Wesseltoft som produsent. Synnes musikk er en krysning mellom elektronika og pop med direkte tekster og nære melodier som spinnes inn og ut gjennom et melodiøst, og til tider svevende lydlandskap.

TORSDAG: LIDOLIDO

20 år gammel og med bratt stigende karriere, allerede med et knippe hitlåter og et fantastisk album bak seg. LidoLido er et særegent fenomen på den norske musikkscenen, et lysende talent. 25. juli står han på Hovedscenen på Sam Eydesplass på vår populære familiekonsert! LidoLido opplevde i 2011 stor suksess og ble a-listet på P3 med låta «Different», som ble en kjempehit. Den er hentet fra hans debutalbum, og ble faktisk den mest spilte låta på NRK Petre i 2011, foran stjerner som Adele og Bernhoft. Oppfølgeren «Turn Up The Life» feat. Yosef (MadCon) og Timbuktu, ble en enda større hit, mye grunnet opptreden på den tv-sendte Spellemannsprisutdelingen. LidoLido ble samme år valgt ut til å besøke den såkalte Stargate-skolen og høstet skryt av Stargate under oppholdet.

LidoLido er det største talentet fra Norge på svært lang tid. Hans sound er fullstendig uptodate og fullstendig originalt.
(Tor Erik Hermansen/Stargate)

FREDAG: GOOD TIME CHARLIE – «Nede på Stasjonen»

Et av Norges aller beste bluesband kommer til Canal Street med sitt feiende barneprogram «Nede på stasjonen». Det kommer nok til å bli kjempemoro på Kanalplassen denne fredagen. I 1988 ga bandet ut sin første utgivelse, singelen «Davy Crockett», og har mange elleville barnekonserter på samvittigheten. Bandet har gitt ut totalt fire album. For albumet Mojo Energy, som ble gitt ut 8. september 2008, ble bandet nominert til Spellemannprisen 2008 i klassen blues. Platen ble hyllet av et samlet kritikerkorps.

LØRDAG: KNUT ELVIK & BARE BARN BAND (kl 16)

KNUT (alias Sjørøveren fra Merdø, lokal Cornelis Vreeswijk, Jeppe på Bjerget, byforteller m.v.) – kjent fra utallige teateroppsetninger og syngespill i Arendalsområdet i de siste år. Denne glade bergenser vil nok vite å få publikum i stemning denne sommerettermiddagen på vakre Buøya, – sammen med elleville og folkekjære Bare Barn Band. BarneStreet-gjengen er også til stede med leker og aktiviteter for store og små utover ettermiddagen.

Alt dette som en forfriskende og leken opptakt til EGGUM & SIVERTSEN videre utover ettermiddagen på Buøya.

Dette blir GØY!

Hilsen
BarneStreet-gjengen
v/ Tone Winther og Elin Christin Riebe

BarneStreets egen headliner: Guro von Germeten!

Lady Moscow

Guro von Germeten har siden debuten i 2010 etablert seg som en erfaren liveartist, med opptredner på festivaler som Kongsberg Jazzfestival, Slottsfjell, By:larm, Oslo World Music Festival og Canal Street, scener som Rockefeller, John Dee og Mono, samt turneer i Tyskland, Sveits, Østerrike, Russland, Canada, og for Rikskonsertene i Norge. NRK har hyret henne inn til flere liveopptredner, og i juli stod hun på scenen på Rådhusplassen da Aung San Suu Kyi kom til Norge for å hente sin Nobels fredspris.

Alt startet da Guro von Germeten forelsket seg i et rødt, italiensk 70tallstrekkspill og reddet det fra et liv gjemt bak antikke bøker og spindelvev vinteren 2008. Kjemien var så sterk at hun forlot sitt operahjerte til fordel for franske følelser, balkanhumør, cabarettakter, skranglejazz og tyske revysanger.

Se noen av bildene fra BarneStreet:

<a data-flickr-embed="true" href="https://www.flickr.com/photos/canalstreetarendal/albums/72157634777369214" title="Barnestreet 2013"><img src="https://farm4.staticflickr.com/3829/9355445725_3cf662c149.jpg" width="500" height="333" alt="Barnestreet 2013"></a><script async src="//embedr.flickr.com/assets/client-code.js" charset="utf-8"></script>