Scheen Jazzorkester satte et verdig punktum for årets Canal Street. Festivalens jazzkonserter ble åpnet med Arendal Big Band, byens eget storband, så hva var da mer naturlig enn at vårt store regionale jazzensemble, Scheen jazzorkester, fikk avslutte det hele.

Publikum har virkelig vist å sette pris på årets jazz under Canal Street og det var også i kveld godt med lydhøre mennesker som hadde benket seg i en sval Store Torungen i Kulturhuset. Og godt var det, for Scheen Jazzorkester, fortjener alle den oppmerksomheten de kan få. Som et av få større jazzensembler med profesjonelle musikere i Norge, låter dette storbandet kanonbra.

Kveldens konsert var et verk som er skrevet av Audun Kleive, orkesterets trommeslager, i anledning en turne de hadde tidligere i år. Kleive, som er kjent for sitt samarbeid med bl.a. Terje Rypdal og Nils Petter Molvær, har en helt unik stil som har farget denne musikken. Publikum ble presentert for små korte musikalske temaer som, av et samspilt og homogent band, ble utbrodert med fascinerende variasjoner og spennende dynamikk og kan neste betegnes som etuder for storband. I tillegg gledet bandet oss med et par vakre ballader og flotte soloer, spesielt Guttorm Guttormsen, Andre Kassen og Kleive selv imponerte.

For en deilig dose jazz vi har fått under årets Canal Street, nå får Arendal Jazzklubb overta, og så er det bare å glede seg til neste år!