Dag nummer to av UnderStreet ble ikke mindre vellykket enn gårsdagens. Det var fullt hus på No9, og det er ingen tvil om at unge talenter har blitt en viktig del av festivalens renommé.

I dag var det bandet Bong Temple og duoen Tirli Linnea Tømte Hemminby og Synne Stensvand som fikk sine velfortjente minutter på scenen. Det er rett og slett imponerende hvor høy musikalsk kvalitet de unge musikerne fremviser.

I tillegg til å få muligheten til å opptre for et festivalpublikum, vil disse unge talentene også bli vurdert av en fagjury som legger vekt på “egenprodusert musikk, tekniske og improvisatoriske ferdigheter, kreativitet, originalitet og fremføring”. Mot slutten av Canal Street kåres en vinner som premieres med å få opptre på festivalens siste dag. Av tidligere vinnere kan nevnes Synne Sanden og Wango.

I morgen vil vinneren av årets UnderStreet opptre som første artist på kveldskonserten på Poppes plass, etterfulgt av fjorårets vinnere, Grimstad-duoen Scarlet Sea. Til slutt den kvelden feirer vi at livet er helt ålreit med Trang Fødsel!

Foto: May Elin Aunli