En perle av en konsertarena er innviet: lille Skottholmen! Og det ble gjort skikkelig av de seks mennene som danner Magnolia Jazzband, samt et særdeles begeistret publikum som følte seg hjemme fra de satt sin fot på holmen. Med en deilig grønn gressplen foran scenen, som for øvrig er husets platting, og brygge med plass til et mindre antall båter samt bademuligheter, var det bare å rigge seg til.

Da bandet dro i gang sin vaskeekte New Orleans revival var festen i gang. For dette er skikkelig feelgood musikk! De ga full gass med The canal street blues – som referer til en gate i New Orleans, som jo også er opphavet til vår festivals navn.
Bandet kunne ikke annet enn å skryte av den fine utsikten, der de sto så de utover publikum, båtene som omkranser øya og utover Galtesund mot Torungen.

Magnolia Jazzband (MJB) ble startet i 1972 av trombonisten Gunnar Gotaas. Magnolia er et av de få band som spiller New Orleans Revival Jazz, en stilart som har fått sitt navn fra det at den ble oppdaget av musikkforskere på omkring 1940-tallet og da fikk en utbredt popularitet og ny blomstringsperiode. Etter dagens konsert er det ikke umulig at de har vervet nye fan, for min datter på 11 måtte faktisk innrømme at hun synes det var ganske kul musikk, til tross for at de mennene som spilte var litt gamle…

Etter at Knubben i fjor viste seg å være i for dårlig forfatning til å arrangere konserter har det liksom manglet noe i programmet, i hvert fall for de av oss som er Knubben fans… Men Lille Skottholmen er virkelig en usedvanlig god erstatning, der den ligger et par hakk lenger ute i Galtesund. Dagen i dag ble rett og slett perfekt med jazzpicnic med Magnolia Jazzband på lille Skottholmen!

Foto: Espen Wang Johannesen