Fettstiftene lå strødd utover Kanalplassen, legohus stod halvrealisert i tecknoteltet og Mindcraft fadet ut i skjermsparermodus. Selveste Maj Britt Andersen stod klar på scenen foran et proppet Amfi av forventningsfulle øyne og spissede små ører.

Og det var veldig vakkert. Den klare velkjente røsten til velkjente Prøysen låter. Her kunne man raskt konstantere at det ikke bare var barna som lot seg henrive. For vi stod alle med beina godt planta i Mjøsa. ”Humpetitten” satte publikum og veskebalansen på prøve, men like etter ble vi svalet ned med ”Lille Måltrost”. Med seg hadde hun også en sterk instrumental oppakning som sammen malte egenart til Prøysen. Fra tran til bløtkake. Innimellom sangene kom det små drypp av historier og dikt fortalt med fengslende innlevelse som bare Maj Britt kan. For vi satt og stod, store som små, i godt over en time med blikket rettet fast mot et kjærkomment gjensyn.

Foto: Gerrick Robinson