Et supert første programslipp for 2015! Fire artister fra hver sin musikalske verden, i toppklasse, og klare for Canal Street mellom 22. – 25. juli! Vi gleder oss!

Vi har gleden av å presentere vårt første artistslipp – nærmest inspirert av Kurt Olssons legendariske ”hur bredt har ni hoppat?”: 4 fantastiske artister, så forskjellige som vel mulig, setter an standarden for neste års festival!

Vamp – endelig til Canal Street!
Mange har spurt opp gjennom årene om ikke Vamp skal spille på Canal Street, ”de ville jo passe så glimrende”! Ja det ville de nok, men faktisk har det ikke passet før nå. Og nå kommer de til hovedscenen – med ny og utrolig sterk besetning!
Denne nye gjengen har nettopp lagt bak seg noen intense og inspirerende dager med produktiv øving og det lanseres nå en spennende besetning som kanskje vil komme overraskende på noen. Ny gitarist i bandet er selveste ”mr Blues” Bjørn Berge. Som kjent har han selv  en egen  og sterkt profilert karriere som soloartist.
Øyvind har uttalt til NRK at han har brukt mye av sommeren til å tenke på Vamps besetning og fremtid,. Og han bråvåknet plutselig en natt på sensommeren med en sprek ide.  Nå syns han det er underlig at tanken på Bjørn Berge ikke kom før. Kjetil Dalland blir Vamps nye bassist. Han er opprinnelig fra Tysnes, men er bosatt i Tromsø. Han har blant annet  jobbet mye med Mari Boine de siste årene.

Bandet annonserte sent i fjor høst at 2014 ville bli et friår, men nå kribler det blant nye og gamle medlemmer. Vamp er allerede på vei ut av  ”dvalen”. Vamp  turnerer  igjen i 2015  og har planer om nye innspillinger i vinter. Besetning: Bjørn Berge, Odin Staveland, Øyvind Staveland, Kjetil Dalland, Jan Ingvar Toft.
Vi gleder oss enormt til dette!

Premiere: Kevin Bowyer (UK) / Bach & Blues in the Cathedral !
Vi har gleden av ikke mindre enn en verdenspremiere! ”Bach & Blues in the Cathedral” med den fantastiske organisten Kevin Bowyer fra England. Med musikk av J.S. Bach og den norske komponisten og organisten Mons Leidvin Takle. Dette spilles for første gang samlet i en konsert. Noe som også senere skal spilles inn for plate. Vi må si det er litt av en begivenhet!

Kevin Bowyer er en kjent Bach-tolker, har gitt ut et 90-talls plateinnspillinger, bl.a Bachs samlede orgelverk (29 cd-er!), og er også kjent for å fremføre ekstremt kompplisert orgelmateriale, for eksempel er han den eneste (!) som har spilt inn og framført Kaikhorosru Sorabji’s 1. orgelsymfoni. Han regnes av mange som en av verdens beste organister, og får voldsomt med skryt for sitt spill.

Programmet som presenteres for Canal Street – publikummet er altså sammensatt av sentrale Bach-stykker for orgel og ny-komponerte blues-”låter” for orgel av Mons Leidvin Takle. Det er blitt en fascinerende helhet som vi gleder oss enormt til å sette opp i Trefoldighetskirken, spilt på det nye, flotte orgelet. Både Takle og Kevin Bowyer er også svært entusiastiske over denne premiere-fremføringen!

Anneli Drecker og Bel Canto
Til Bugges’s Arendal sessions og Canal Street kommer Anneli Drecker og Bel Canto! Det er virkelig en begivenhet av de store. Tenk at Bel Canto samles igjen for Canal Street! Bandet har virkelig mange fans etter sine store suksesser fra 80- og 90-tallet,

Bel Canto ble startet i 1985 av Nils Johansen, Anneli Drecker, og Geir Jenssen. Gruppen dro ut av landet for å få platekontrakt, og fikk napp hos belgiske Crammed Discs. Gruppen var en av de første i Norge til å benytte datamaskiner som et hovedelement i musikken, både i studio og på konserter. Nils Johansen kjøpte det engelske datamaskinbaserte UMI-systemet (Depeche Mode, Yazoo, Erasure). Geir Jenssen ble den første i Norge som brukte det eksotiske systemet Yamaha CX 5 live, og Bel Canto fortsatte å være svært oppdaterte på teknologi. Senere innførte Bel Canto andre musikalske elementer i musikken, først og fremst på grunn av multiinstrumentalisten Nils Johansen, som spiller bass, gitar, fløyte, mandolin og en rekke andre instrumenter, ved siden av å ha hatt fiolin som hovedinstrument fra han var barn.

For albumet Shimmering, Warm & Bright vant bandet Spellemannprisen 1992 i klassen pop. For Magic Box vant de klassene gruppe og dance/techno under Spellemannprisen 1996. Bel Canto kommer til Arendal i forbindelse med Anneli Dreckers deltakelse under Arendal sessions – og det blir således sannsynligvis deres eneste opptreden i 2015?

Anneli Drecker har også en betydelig solo-karriere, både som soloartist med egne albun (Tundra, Frolic) vokalist ( A-ha, Rõyksopp, Ketil Bjørnstad, m.fl) og som skuespiller, Idol-dommer, og deltaker i NRK’s Stjernekamp 2012, – blant mange andre ting.

OnklP & Jaa9
Norges mest etterspurte artist for tiden? Ja, denne høsten har det tatt fullstendig av for OnklP! Med låta ” Styggen på Ryggen” topper han stort sett alle lister sammen med sitt andre band De fjerne slektningene. Vi har sikret oss denne fascinerende artisten sammen med sin rapperkollega Jaa9.  Vi gleder oss stort til å høre både ”Styggen” og andre topplåter fra OnklP.

Jaa9 & OnklP stammer fra det Lillehammer baserte rapkollektivet Dirty Oppland, og har siden 2002 jobbet sammen om en rekke utgivelser. Først slapp de Bondegrammatikk – the mixtape i 2003, en utgivelse de solgte rundt 3000stk av, og som forsatt står seg som Norges mestselgende mixtape. Året etter fulgte de opp denne suksessen med sitt debut album Sjåre Brymæ på Christer Falcks C+C. Skiva inneholdt gullsingelen Kjendisparty, samt Stank Ass Hoe med Rune Rudberg. Deretter kom Onklps soloskive Det kunne vært deg, på PassIt records, med undergrunnshitten Noia. Så var det stille noen år rundt guttene før de igjen gjorde seg aktuelle med Bondedrammatikk – the next tape, før dere andre fulllengder Sellout, ble sluppet sommeren 2009 på Sony. Hitten Glir Forbi solgte til gull, og låta Blog fikk mye rotasjon på norske radiostasjoner. Denne suksessen fulgte guttene opp med albumet Lasse & Geir, et album utgitt i to deler, som høstet mye lovord rundt i landet. Utgivelsen inkluderte blant annet låten Partysvenske, som solgte til platina, i tillegg til turnering land og strand rundt.

Høsten 2013 slapp Jaa9&OnklP sitt siste studioalbum “Diskoteket Er Stengt”. Albumet høstet mange lovord og ble nominert til Spellemann i kategorien “Urban”. Jaa9 & OnklP er i disse dager tilbake i studio og jobber med et nytt album, som etter planen skal slippes tidlig 2015. Med rykende ferskt stoff kommer onkelen til oss på festival!

ARENDAL SESSIONS 2015 under ledelse av BUGGE WESSELTOFT
Canal Street viderefører suksessen Arendal Sessions under ledelse av Bugge Wesseltoft. Totalt vil Arendal sessions romme 12 – 15 norske og utenlandske jazzmusikere, – en spennende blanding av etablerte stjerner og unge fremadstormende. Vi er utrolig glade for å kunne videreføre dette fantastiske prosjektet sammen med Bugge Wesseltoft. Vi inviterte Bugge i 2013 til å lage ”sin egen festival” i festivalen. Det ble en stor suksess – og med musikere som Nana Vasconcelos, Mike Mainieri, Erik Truffaz, Arild Andersen, Sidsel Endresen m.fl. ble dette store musikalske opplevelser. I 2014 tok vi dette videre med Lars Danielsson, Cæcilie Norby, Marilyn Mazur, Nils Petter Molvær og Eivind Aarseth m.fl. En kjempesuksess sammen med bla. Arendal big Band og andre sørlandsmusikere!

Og neste år altså: Anneli Drecker og Bugge Wesseltoft, bla… Flere følger seinere