I dag et slipp til ære for vårt publikum: En av de aller mest etterspurte artistene de siste par årene – endelig til Canal Street:
Fra solstaten California – utrolig fascinerende Beth Hart!

Beth Hart (US)
Hun gjør tre konserter i Norge i 2015 – den første på Canal Street, den siste på Notodden Bluesfestival. Der har hun spilt før i 2009 og 2013, og sies å være den mest etterspurte artisten noensinne! Ikke rart, for denne dama er en stor opplevelse live! Hun sammenliknes med Janis Joplin og Joan Armatrading, – uhyre sterk vokal og en besettend escenepersonlighet.

Beth Hart (f1972) er fra Los Angeles, debuterte i 1996 og slo gjennom i 1999 med LA Song (Out of this Town) fra sitt andre album Screamin’ for my Supper. Hun spille ren blanding av blues, bluesrock, country og soul, hovedsakentlig med eget originalt materiale, men også ispedd sterke tolkninger av blues- og rock-klassikere som Lucy in the Sky with Diamonds (Beatles) og I’d rather go Blind ( Buddy Guy). Hun har gitt ut 6 solo-album og to album med Joe Bonamassa.

Hun har omfattende samarbeid med artister som Slash, Jeff Beck og Joe Bonamassa (med Bonamassa de sterke albumene Seesaw og Don’t Explain) Hun har etter hvert også turnert hele verden og fått et stort og entusiastisk publikum, også i Europa og Norge, mye også på grunn av sine ekstatiske live-opptredener. Hun er i år også nominert til Grammy og Blues Music Awards.

Til Canal Street kommer hun med sitt gnistrende 5 manns band. Beth selv både synger, spiller piano, gitar, bass og diverse andre instrumenter. Vi gleder oss enormt!

VIOLET ROAD på Lille Torungen fyr!
Det klart mest etterspurte norske bandet til Canal Street i år!
De var her også i fjor og gjorde tydeligvis stort inntrykk! Dette energiske, sjarmerende, nordnorske fyrverkeriet av et sigøynerrock-band må bare oppleves live rett og slett.
Og i år setter vi de på selveste fyrkonserten! Det skal nok bli livlig!
Tromsøbandet (Kåfjord) Violet Road fikk sitt virkelige gjennombrudd våren 2013, da de nordnorske livekongene endelig ble hele Norges livekonger. Med deres siste album “Peter Every and His Marching Band”, gikk bandet rett til topps på stort sett alle lister. Den påfølgende turnéen og festivalsommeren ble møtt av toppkarakterer og trampeklapp fra nord til sør. Det hele gjentok seg med enda sterkere jubel sommeren 2014!

For de som ennå har til gode å oppleve bandet, er Violet Road et humørfylt og svingende orkester med fire brødre og en vokalist med stemmen utenpå skjorta. Popmusikk, melankolske stemninger, en fandenivoldsk feststemning, vakre harmonier, trekkspill, mandolin, saksofon, tangenter i alle fasonger og en tøtsj av svensk visetradisjon.

Canal Street har allerede en plass i dette bandets hjerte – og vi klarte altså å lokke dem helt utpå: Helt ut på de nakne skjær på Lille Torungen. Der skal de gjøre en unik konsert uten sikkerhetsnett!

Chili Vanilla
Jazzpop-trioen Chili Vanilla er et band fullt av kontraster, og blander det eksplosive med det lekne. Improvisasjon og skranglete lydlandskap møter drivende og fengende groover. Chili Vanilla har en sterk formidlingsevne og er et strålende live-band, som oser av overskudd.  De kom som et friskt pust på den norske jazzscenen i 2011, men har nådd ut til et publikum langt utenfor jazzkretser. Bandet har spilt sammen i over fem år og gjort et stort antall konserter på klubber og festivaler i Norge.

Debutplata «Chili Vanilla» fra 2012, produsert av Audun Kleive, fikk gode mottakelser og anmelderne mente bl.a. at bandet stod for «udiskutabel originalitet og folkelig-fengende framføring»

Besetning: Synne Sanden – vokal, Steffen Granly – tuba, Siv Øyvunn Kjenstad – trommer/vokal

Chili Vanila skal delta i Bugge Wesseltofts festival-i-festivalen ”Arendal Sessions” – og både spille konsert og delta på workshops.

ARENDAL SESSIONS 2015 under ledelse av BUGGE WESSELTOFT
Canal Street viderefører suksessen Arendal Sessions under ledelse av Bugge Wesseltoft. Totalt vil Arendal sessions romme 12 – 15 norske og utenlandske jazzmusikere, – en spennende blanding av etablerte stjerner og unge fremadstormende. Vi er utrolig glade for å kunne videreføre dette fantastiske prosjektet sammen med Bugge Wesseltoft. Vi inviterte Bugge i 2013 til å lage ”sin egen festival” i festivalen. Det ble en stor suksess – og med musikere som Nana Vasconcelos, Mike Mainieri, Erik Truffaz, Arild Andersen, Sidsel Endresen m.fl. ble dette store musikalske opplevelser. I 2014 tok vi dette videre med Lars Danielsson, Cæcilie Norby, Marilyn Mazur, Nils Petter Molvær og Eivind Aarseth m.fl. En kjempesuksess sammen med bla. Arendal big Band og andre sørlandsmusikere!

Bookingstatus pr 4. desember:

BETH HART (us) // VIOLET ROAD // VAMP // BEL CANTO // JAA9 & ONKL P // KEWIN BOWYER (uk) // BUGGE WESSELTOFT  & ARENDAL SESSIONS //
CHILI VANILLA //