To unge, kvinnelige bandledere fronter to av Norges aller beste og mest spennende band for tiden! Som garantert vil prege musikkscenen i årene framover!

Hedvig Mollestad trio – en herlig blanding av blues, rock og jazz
Hvor går grensa mellom tung rock, blues, bluesrock, frijazz, jazzrock, psykedelia og progressiv musikk? Er det viktig? Nei, ikke ifølge Hedvig Mollestad. Hun bare spiller alt sammen, gjerne samtidig.

Hedvig Mollestad Thomassen (født 1982) er en norsk gitarist fra Ålesund. Hun er utdannet jazzgitarist ved Norges musikkhøgskole, og spiller i en rekke rock- og jazz-band, blant annet Hedvig Mollestad Trio (flere utgivelser på Rune Grammofon), Thomassen Trio, Bronco Busters, Songs and Sweet Potatoes og Vom (som «Mester Pøggs»). Hun har også en sentral rolle i Jarle Bernhoft og Hilde Marie Kjersems grupper, og har opptrådt med Trondheim Jazzorkester. I 2009 ble hun kåret til «årets unge jazztalent» under Moldejazz.

Hun vakte en viss oppsikt da hun spilte under South By Soutwest-festivalen i Austin i mars. Selveste David Fricke, senior writer i Rolling Stone Magazine, skal ha vært et stort smil da han hørte dem. Han har sans for norsk kvalitetsmusikk, og er uttalt fan av band som BigBang, Motorpsycho og nå altså Hedvig Mollestad Trio.

Hedvig og bandet har gjennom to tidligere album dyrket fram et eget sound, suggererende og sugende jazzbluesrock – uten vokal, men med tilhørende herligheter. Her er både kontante gitarriff og sugende rytmer som tøyes og dras. Musikken kommer enten som et drønn, eller den slentrer av gårde som i avslutningslåten «Pity The Children». Her briljerer Mollestad Thomassen med en enklere og penere gitartone enn vanlig.

Musikken er tuftet på inspirasjon fra rockhelter som Led Zeppelin, Black Sabbath, Santana og Free, men også jazzstørrelser som John McLaughlin og Terje Rypdal. Samtidig virker det som om trioen frigir seg mer og mer fra disse inspirasjonskildene for å dyrke sitt eget sound. Musikken er blitt råere, tøffere og skumlere og mer avansert for hvert album

Pixel – en internasjonal musikksensasjon!
Pixel. Merk deg dette navnet, for det er resten av verden i ferd med å gjøre! Pixel er virkelig et av de store stjerneskuddene om dagen. Et band med mot til å tenke annerledes og som lykkes stort med å ha en fot innenfor popverdenen, uten å miste fotfestet i jazzen. Hvor mange andre jazzkvartetter er det som har prisvinnende musikkvideoer? Pixel er vokalist og bassist Ellen Andrea Wang, saksofonist Harald Lassen, trompetist Jonas Kilmork Vemøy og trommeslager Jon Audun Baar. Bland indie-rockens energi med stor improvisatorisk fleksibilitet, og du får Pixel!

Musikken er fengende, kontant og gledesspredende, og bidrar til at de fremstår som et unikt og friskt pust i den norske musikkfloraen. Noe som mest sannsynlig er årsaken til at de endte opp som et av de mest omtalte bandene under Bylarm 2014. De har allerede oppnådd stor nasjonal og internasjonal suksess de siste par åra. Blant annet ble musikkvideoen til singelen «Call Me» kåra til «Best international dance video» under UK Music Video Awards i London oktober 2013, og Wang ble tildelt Tonos utfordrerpris for 2013 for samme komposisjon. På by:Larm i februar ble Ellen Andrea Wang også tildelt NOPA-stipendet.

Med to solide album på samvittigheten via det amerikanske plateselskapet Cuneiform Records og heftig turnévirksomhet har bandet blitt en publikum og –anmelderfavoritt, noe Erling Wicklunds euforiske NRK-anmeldelse vitner om:

“Pixel er garantert morgendagens store norske jazz- og popverdenssensasjon!”

Ellen Andrea Wang er i tillegg en svært profilert, allsidig og utrolig spennende soloartist. Hun slapp høsten 2014 sitt debut soloalbum ”Diving” til strålende kritikker. Hun spiller også bass i Dag Arnesen trio og har tidligere vært medlem i Synkoke.  Utdannelse ved Norges musikkhøgskole, hvor hun studerte hos Bjørn Kjellemyr.

Hun har mottatt flere utmerkelser, blant annet Årets Talentpris på DølaJazz i 2011 og Statkraft Young Star på Oslo Jazzfestival 2012.

BILLETTER i salg:
Billettene selges på Billettervice, Narvesen og 7 Eleven.

Bookingstatus pr 16. desember:
Onsdag 22. Juli: VIOLET ROAD på Lille Torungen fyr
Torsdag 23. Juli:
PIXEL & Ellen Andrea Wang // BEL CANTO // VAMP  // BO KASPERS ORKESTER (SE) – på Hovedscenen Sam Eydes plass
Fredag 24. Juli: Hedvig Mollestad trio // tba // tba // BETH HART (US) på Hovedscenen Sam Eydes plass
Lørdag 25. juli: tba // tba // JAA9 & ONKL P – hovedscenen Pollen (flytende scene)
Lørdag 25. Juli: KEWIN BOWYER (uk) – Trefoldighetskirken
Alle dager – Jazzprogrammet Arendal sessions: ANNELI DRECKER // CHILI VANILLA07

Del på: