Stjernelag 2015: Wolfgang Muthspiel (Østerrike) – Dhafer Youssef (Tunis) – Shri Sriram (India / UK – Paolo Vinaccia ( Italia/NO) – Anneli Drecker (NO) – Bugge Wesseltoft (NO)

Canal Street er stolte av å presentere vår egen og Bugge Wesseltofts Arendal Sessions 2015 – for tredje året på rad. I år med et utrolig spennende, internasjonalt jazzkollektiv for sommerens Canal Street! Dette er fantastiske musikere som vil prege Arendal siste uka i juli gjennom konserter, workshops og sosiale treff!

Wolfgang Muthspiel
Wolfgang Muthspiel (f 1965) er en svært meritert jazzgitarist fra Wien, Østerrike, og har gitt ut over 30 album med egne komposisjoner, både som bandleder og samarbeidspartner. Han har en lang karriere hvor han har spilt med ”de beste” på den internasjonale jazz- og world-scenen. Wolfgang, som er fra en musikerfamilie, ble opprinnelig klassisk utdannet gitarist, men dro som ung for å studere jazzgitar ved Berklee College (USA). Fra 1988 var han med Gary Burton på en 2 årig live-tour, og skaffet seg derigjennom verdifull erfaring og etter hvert et sterkt rykte på den internasjonale jazz-scenen. Han bodde og jobbet i New York fra midten av 90-tallet til 2002.

Han har spilt mer eller mindre fast med Trilok Gurtu, Dhafer Youssef, Youssou N’Dour, Maria João, Dave Liebman, Peter Erskine, Paul Motian, Bob Berg, Gary Peacock, Don Alias, Larry Grenadier, John Patitucci, Dieter Ilg, og the  Vienna Art Orchestra. I 2003 ble han kåret til “European Jazz Musician of the Year” og Musicians Magazine har ranket ham internasjonalt blant “Top Ten Jazz Guitarists”.?Hans siste album “Driftwood” (ECM) har blitt utvalgt blant “best albums of 2014” av Downbeat Magazine.

Shri Sriram  
Shri Sriram (f 1964) er nok mest kjent gjennom elektronika/ trip-hop-duoen Badmarsh &Shri. Shri er en indisk musiker, komponist og produsent, bosatt I London. Han ble opprinnelig utdannet og trenet på tablas, før han etterhvert beveget seg mot moderne rytmisk musikk, rock, elektronika og jazz. Han har utviklet en unik teknikk og stil på sin selvproduserte fretless bass. Han var en sentral del av den asiatiske undergrunns-scenen med Outkast records, og utviklet her det tunge, electro-akustiske soundet med Badmarsh&Shri.

Shri har komponert og skrevet for teater, dans og indiske filmer, for engelsk reklamefilmer for British Petroleum & Pantene Pro-V, TV show som CSI & Top Gir, blant mye annet. Han har spilt live på Glastonbury Festival, Jools Holland, Montreux jazz festival, London Jazz Festivals. Han har også remixed låter for Dela Soul, Andrew Lloyd Weber, Kronos Quartet & Asha Bhosle, for å nevne noe. Han har skrevet tittellåta til Ang Lee’s ”Life of Pi”, og deltatt på flere innspilinger med Bugge Wesseltoft, bl.a

Dhafer Youssef 
Dhafer Youssef (f 1967) er en fantastisk tunisisk musiker (vokal, og Oud), kjent bl.a fra flere innspillinger og samarbeid med norske musikere. Etter flytting til Wien (1990) har han arbeidet med flere europeiske musikere. Han har medvirket på utgivelser med Bugge Wesseltoft, og i trio med Paolo Fresu og Eivind Aarset.

Dhafer Youssef beveger seg i et landskap mellom tradisjonell folkemusikk, elektronika, jazz, og world music. Han har spilt og sunget med et utall europeiske og afrikanske musikere på denne vibrerende musikkscenen, bl.a Nils Petter Molvær, Arve Henriksen, Audun Erlien og dansk-amerikanske Marilyn Mazur. Han har også samarbeidet med Wolfgang Muthspiel flere ganger, og i sommer vil de gjenforenes med Bugge Wesseltoft. Vi ser fram til et ekstremt spennende samarbeid!

Anneli Drecker
Anneli Drecker (f 1969) er en tysk-norsk musiker og skuespiller som har gitt ut to soloalbum. Hun var med å danne gruppen Bel Canto i Tromsø i 1986, der hun fortsatt er vokalist. Siden 2001 har hun også tidvis vært vokalist for den norske elektronikaduoen Röyksopp.

I 1983 hadde hun en av hovedrollene i den norske filmen Søsken på Guds jord. I 2012 fremførte hun Rocks And Straws, et bestillingsverk basert på tekstene til Arvid Hanssen, som skrev Søsken på Guds jord som filmen er basert på. Høsten 2012 var hun en av deltakerne i NRKs musikkonkurranse Stjernekamp.
. Hun har vært innleid som sanger på to av a-has turnéer, den seneste i 2002. Hun har skrevet bestillingsverket «Memorium» til festspillene i Harstad i juni 2002. Drecker fikk i 2008 Gammleng-prisen i åpen klasse. Anneli Drecker solodebuterte i 2000 med Tundra. I 2005 gav hun ut hun ut sitt andre soloalbum Frolic.

Paolo Vinaccia 
Paolo Vinaccia (f 1954 i Italia) er en italiensk komponist, jazztrommeslager og perkusjonist som kom til Norge i 1979. Han har etter hvert jobbet med artister som Terje Rypdal, Bendik Hofseth, Jan Eggum, Anne Grete Preus, Knut Reiersrud, Bugge Wesseltoft og Jonas Fjeld for å nevne noen få. Han har også turnert og gjort innspillinger med Palle Mikkelborg, Mike Manieri, Jon Christensen og David Darling, foruten hans turneer og innspillinger med Arild Andersen.

Vinaccia har vært med på mer enn 100 album og er stadig svært etterspurt som studio-musiker. Han fikk i 1997 Gammleng-prisen i klassen studio. I 2006 komponerte han sammen med Terje Rypdal bestillingsverket til Canal Street 06, jazz- og bluesfestivalen i Arendal. Verket ble satt opp med band og 4 mannskor på 4 Colin Archer–skøyter.

ARENDAL SESSIONS 2015 under ledelse av BUGGE WESSELTOFT
Canal Street viderefører suksessen Arendal Sessions under ledelse av Bugge Wesseltoft. Totalt vil Arendal sessions romme 10 – 12 norske og utenlandske jazzmusikere, – en spennende blanding av etablerte stjerner og unge fremadstormende. Vi er utrolig glade for å kunne videreføre dette fantastiske prosjektet sammen med Bugge Wesseltoft. Vi inviterte Bugge i 2013 til å lage ”sin egen festival” i festivalen. Det ble en stor suksess – og med musikere som Nana Vasconcelos, Mike Mainieri, Erik Truffaz, Arild Andersen, Sidsel Endresen m.fl. ble dette store musikalske opplevelser. I 2014 tok vi dette videre med Lars Danielsson, Cæcilie Norby, Marilyn Mazur, Nils Petter Molvær og Eivind Aarseth m.fl. En kjempesuksess sammen med bla. Arendal big Band og andre sørlandsmusikere!

BUGGE WESSELTOFT (f 1964) er en av Norges aller mest kjente jazzmusikere, komponister og internasjonale artister. Han har spilt på Canal Street mange ganger, han ga bestillingsverket til Canal Street i 2005, og har ledet Arendal sessions siden 2013. Han driver i tillegg plateselskapet Jazzland.

Del på: